Lifestyle

Drie redenen waarom jij nog niet de ware hebt gevonden

Was je laatste date de zoveelste failure en zakt de moed je in de schoenen? Wij snappen dat de ware vinden een pittige zoektocht kan zijn en veel frustratie op kan leveren. Ondanks dat we van het single leven houden zouden we het toch erg fijn vinden om iemand te hebben waarmee we lief en leed kunnen delen. Maar waarom is het vinden van de ware zo moeilijk?

Nobody ever said it was easy girl. De ware vinden wil natuurlijk elke vrouw. Maar wie dacht dat dat makkelijk was, heeft het flink mis. Sinds 2020 is het spontaan tegen komen van leuke boys stukken lastiger geworden, en de populariteit van datingapps is gestegen. Je swipet naar links of rechts en binnen no time heb je een selectie gemaakt van alle mannen die jou wat lijken. Vervolgens ga je op date, en vind je het weer tien keer niks. We snappen dat het langzamerhand kan voelen alsof er iets mis is met jou en je de enige bent. We kunnen je alvast gerust stellen: er is niks ‘mis’ met jou en je bent zeker niet de enige. Je moet jezelf alleen wel even in de spiegel aankijken en de waarheid onder ogen komen.

Drie redenen waarom jij de ware nog niet hebt gevonden

Wat we bedoelen met de waarheid onder ogen komen is beseffen dat de oorzaak van het niet vinden van de ware in veel gevallen aan jezelf ligt. En dat kan komen door drie redenen.

1. Je wilt niet verder kijken dan uiterlijk

Natuurlijk is het belangrijk dat iemand er verzorgd uitziet en je diegene tot op zekere hoogte aantrekkelijk vind. Maar zoals het gezegde luidt: uiterlijk straalt, innerlijk bepaalt. Hiermee bedoelen we dat het uiterlijk wel mag opvallen, maar niet bepalend hoeft te zijn of jullie een match zijn. Iemand moet je een fijn gevoel geven en iets toevoegen aan jouw leven. De perfect match wordt uiteindelijk altijd gebaseerd op het innerlijk. Kijk dus verder dan alleen een knappe kop.

Je wil niet afwijken van het perfecte plaatje 

Je droomt van een gespierde man met lang krullend haar, die samen met zijn Golden Retriever in een Volkswagen busje de leukste avonturen mee maakt. We snappen dat veel vrouwen het perfecte plaatje willen maar vaak is dit erg onrealistisch en beperkt het je enorm. Ook is het voor de mannen met wie je op date gaat enorm lastig om te tippen aan al jouw eisen. Hoe zou jij het vinden als die perfecte man van alles van jou verwacht? Probeer dat perfecte plaatje los te laten en geef je date een eerlijke kans. Hij doet waarschijnlijk hetzelfde voor jou. 

Je wil of kan geen tijd investeren

Alles wat je aandacht geeft, dat groeit. Dat werkt ook zo bij daten. Een band opbouwen kost tijd en vaak is één date niet genoeg om iemand echt te leren kennen. Heb je geen tijd of wil je geen tijd vrij maken? Dan moet je je gaan afvragen of jij überhaupt tijd hebt voor een relatie. Tijd moet je maken, en vooral voor de ware is tijd maken essentieel om het te laten werken. 

Lees ook:

15 tekenen dat hij écht de ware voor jou is

De grootste kans om een date te scoren heb je hier

Beeld: Instagram