Food

Kater? Dit moet je doen om er af te komen

Heb je ‘t gisteren toch net iets te laat gemaakt? Of iets te veel espresso martini’s achterover geslagen? Dan willen wij wedden dat je er vandaag iets minder florissant bij zit (of ligt). Als je er zo snel mogelijk van af wil komen, kan je het beste onderstaande doen.

Kater

Dit moet je doen om van je kater af te komen

We weten dat een bonzend hoofd en/of een misselijkheid waardoor je eigenlijk moeilijk meer kan bewegen niet echt je meest favoriete state of being is. Dit moet je doen om van je kater af te komen:

Een paar glazen water en een aspirine

Nopes, niet als je al ontwaakt bent in de morning after. Dit moet je namelijk al doen als je met je dronken hoofd thuis komt. Even een paar (lees: meer dan drie) glazen water adten en twee aspirines voor het slapen gaan werken sowieso in je voordeel. Dit vermindert je kater aanzienlijk. Heb je honger als je thuis komt? Probeer dan iets te eten wat ook hydraterend is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een watermeloen of een salade.

Iets te eten met de volgende bestanddelen

Dit eet je dus op de dag zelf: de dag van je kater. Het is van belang dat je iets naar binnen werkt dat veel kalium bevat. Dit helpt je lichaam bj het reguleren van de vochtbalans. Dit zijn bijvoorbeeld aardappels, avocado’s, kokoswater en tomatenpuree. 

Daarnaast moet je katerontbijt veel eiwitten en vitamine B bevatten. Denk bijvoorbeeld aan een wrap met zalm en avocado! Eiwitten heeft je lichaam hard nodig voor het herstelproces. Je lichaam is tijdens een kater namelijk enorm hard aan het werk. Vitamine B is benodigd om je stofwisseling op peil te houden. Als jij teveel alcoholische versnaperingen hebt genuttigd, remt dit de opname van vitamine B. Eet dan vooral veel noten, fruit (da’s niet erg) en bladgroenten. Een lekkere salade bijvoorbeeld!