Beauty

Aha! Dit is dus het verschil tussen eau de toilette en eau de parfum

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen eau de toilette en eau de parfum? We dragen bijna elke dag een geurtje maar toch hebben we geen idee wat dit nou betekent. Daarom hebben wij het voor je uitgezocht. Knowledge is power baby!

Wat is het verschil tussen eau de toilette en eau de parfum?

Als je een nieuw geurtje wilt kopen kan het handig zijn om te weten wat het verschil is tussen eau de parfum en eau de toilette. Maar wist je dat parfum en eau de cologne ook in dit rijtje thuis horen? Deze namen geven aan wat de sterkte is van de parfum en hoe lang je hem blijft ruiken. In het rijtje hieronder bespreken we alle soorten parfums met je, zodat jij het perfecte geurtje kan kopen! 

Parfum

Parfum heeft de hoogste geurconcentratie en is dus de sterkste in het rijtje. Je hebt maar één spuitje nodig en je blijft de geur de hele dag ruiken. Dit komt door het hoge percentage aan geurbestanddelen. In parfum is dat namelijk wel twintig tot veertig procent! Wel is parfum vaak wat duurder als eau de toilette.

Eau de parfum

Eau de parfum is de meest voorkomende geur in dit rijtje. Het percentage aan geurbestanddelen is bij eau de parfum tien tot twintig procent. Eau de parfum is dus wel wat minder sterk dan puur parfum. Gelukkig blijf je eau de parfum ook lang ruiken, maar dat verschilt per merk.  

Eau de toilette

Een eau de toilette is de geur die je in je tas wil doen als je de deur uit gaat. Het bestaat voor vijf tot tien procent uit geurbestanddelen en je voelt het al aankomen: een eau de toilette blijft dus minder lang zitten. Eau de toilet is de perfecte opfrisser. 

Eau de cologne 

Als laatste hebben we eau de cologne en dit is dus de lichtste variant in dit rijtje. Het is een geur die wat meer op de achtergrond blijft. Eau de cologne bevat twee tot vijf procent aan geurstoffen. Een eau de cologne verdwijnt nog sneller dan een eau de toilette.

Aha! Dat is dus het verschil 😉

Lees ook:

Dit zijn de lekkerste parfums voor de herfst

Dit is het perfecte parfum gebaseerd op je sterrenbeeld

 

Beeld: pinterest