Beauty

10 x voeding waar jij shiny hair en lange nagels van krijgt

Glazende haren en lange nagels, de droom van elke vrouw.  Maar wist je dat je helemaal niet de halve Etos hoeft leeg te kopen om dit voor elkaar te krijgen? Je kan met voeding namelijk ook glazende haren en lange nagels krijgen. Welke voeding dat is, lees je in dit artikel.  

10 x voeding waar jij glanzende haren en lange nagels van krijgt

1. Kokosolie

Wij zweren bij kokosolie! Het bevat mega veel proteīne en is dus vele malen beter om mee te koken dan boter of olijfolie. Je haren bestaan voor meer dan 90% uit eiwitten, daarom is het binnen krijgen van proteine de basis voor gezond haar. Dit komt omdat je lichaam proteīne omzet in keratine. En laat keratine nou net de stof zijn waar je nagels en haar van gemaakt zijn. Naast proteīne zijn aminozuren belangrijk voor de gezondheid van je haar en nagels. Lysine is één van de belangrijkste aminozuren voor het haar omdat het de opname van zink en ijzer verbetert.

2. Zalm

Zalm is niet alleen goed voor de haren en nagels, maar ook voor de huid. Dit visje bevat een grote hoeveelheid omega-3 vetzuren, vitaminen B12 en ijzer. Vetzuren zijn nodig voor de ondersteuning van een gezonde hoofdhuid, en zorgen ervoor dat je haar niet dof wordt.

3. Zoete aardappel

Zoete aardappelen zitten vol met betacaroteen en dat wordt omgezet in vitamine A. Vitamine A bevordert de groei van weefsels en cellen en daarmee dus ook je haren. Ook helpen sweet potatoes bij de productie van hoofdhuid-oliën, en die zorgen ervoor dat je haren sterker worden. 

4. Rood vlees  

Rood vlees heeft een hoog ijzergehalte en bevat veel proteīne. Zoals we hierboven al zeiden bevordert proteīne de aanmaak van keratine. Ben je vegetarisch? Dan zijn bonen de perfecte vleesvervanger. Dit komt omdat bonen een sterke bron van proteīne zijn. 

5. Blauwe bessen

Antioxidanten helpen met het versterken van je haar en nagels. Dit komt doordat antioxidanten je beschermen tegen vrije radicalen, die ervoor zorgen dat sommige cellen minder goed werken. Hierdoor kan je meer stress gaan krijgen en stress heeft ook invloed op je nagels en haren. Blauwe bessen bevatten de hoogste waarde in antioxidanten van alle fruitsoorten. Als jij dus minder stress en beter haar wilt, is dit het product dat je moet hebben.  

6. Noten

Wil je meer volume in je haar? Dan zijn noten alles wat jij nodig hebt. In noten zit namelijk biotine. Biotine zit onder andere in hazelnoten, amandelen en zonnebloempitten. Verder bevatten sommige noten vitaminen en mineralen die bijdragen aan de gezondheid van de hoofdhuid en het haar. 

7. Eieren

Eieren zijn een hele grote bron van proteīne en dus goed voor je haren. Het bevat vitamine D en biotine, en deze vrienden zorgen dus voor sterke nagels en haren. 

8. Oesters

Niet iedereen houdt van deze luxe delicatesse maar toch hoort hij in dit rijtje thuis. Oesters bevatten namelijk maar liefst 85 mg zink. Zink is heel belangrijk bij het aanmaken van keratine. Dus lekker opslurpen die oester!

9. Groene bladgroenten 

Spinazie en boerenkool zijn niet alleen rijk aan vitamine c en ijzer, maar ook aan foliumzuur. Vitamine C heb je nodig om talg te produceren en dat zorgt voor soepele haren. Foliumzuur zorgt voor de aanmaak van nieuwe huidcellen, en een gezonde hoofdhuid staat gelijk aan gezond haar! 

10. Havermout

De laatste in dit rijtje is havermout. Havermout houdt je lang verzadigd en het zit vol met zink, koper en vitamine B, die ervoor zorgen dat je haren en nagels zullen groeien. Wedden dat jij straks op Rapunzel lijkt!

Lees ook:

Deze 5 kapsels vallen goed in de smaak bij iedereen

Deze 3 producten zijn onmisbaar voor een gezonde haar routine

5 x tips om je nagels in top conditie te houden

 

Beeld: istock