Lifestyle

Alles wat je altijd al wilde weten over squirten

Squirten, een mysterieus fenomeen. We begrijpen dat squirten bij vrouwen veel vragen op kan opleveren. Is quirten normaal? Is squirten hetzelfde als plassen? Hoe moet je squirten? Wij beantwoorden al deze vragen in alles wat je altijd al wilde weten over squirten. 

Alles wat je altijd al wilde weten over squirten  

Laten we bij het begin beginnen. Wat betekent het woord squirten? Squirten is de baneming voor de vrouwelijke ejaculatie. Als een vrouw klaarkomt dan kan ze een bepaalde vloeistof uitstoten. Dat kunnen een paar druppeltjes zijn, maar het kan ook een grote plas zijn. Veel vrouwen vragen zich af of die vloeistof urine is, of toch iets anders. Benieuwd of dat ook echt zo is? Lees snel verder.

Wat is squirten?

Squirten is dus de vrouwelijke ejaculatie. Net als bij de man word er bij het klaarkomen een vloeistof geëjaculeerd. Bij de mannen is dit sperma, dat bestaat voornamelijk uit zaadcellen en vocht uit de zaadblaasjes. Bij de vrouw ligt dit anders. Bij de mannen word er vrijwel altijd vloeistof geejaculeerd, maar bij de vrouw gebeurd dit zelden. Squirten is daarom ook niet hetzelfde als klaarkomen.  

Maar wat is squirten dan wel? In een onderzoek over squirten in de Verenigde Staten hebben wetenschappers bij zeven vrouwen die wel eens squirten de urine onderzocht. Ze deden dit vóór de sex, tijdens de sex en na de sex. Uit dit onderzoek is vastgesteld dat de vloeistof van vrouwen bij het klaarkomen voornamelijk bestaat uit urine. De samenstelling van de vloeistof kan bij sommige vrouwen verschillen, maar het komt wel altijd uit de blaas. Dus sorry dat we je teleur moeten stellen, maar squirten is dus vergelijkbaar met plassen. Ook spelen de klieren van Skene een rol. Deze klieren kan je vinden tussen de urinebuis en de vagina en maken vaginaal vocht aan om bijvoorbeeld de penetratie te verzachten. De vloeistof bestaat dus niet 100% uit urine, maar wel voor het grootste deel.   

Kan elke vrouw squirten?

Het antwoord op deze vraag is nee, niet iedere vrouw kan van nature squirten. Dit komt omdat squirten afhangt van het aantal klieren in de plasbuis. Niet iedere vrouw heeft dus de drang om te squirten. Gelukkig is dit helemaal niet gek, want zelfs als je wel kan squirten blijft het erg lastig om die aandrang los te laten als je die voelt. Veel vrouwen vergelijken het met het gevoel dat je moet plassen, maar dan vlak voor het klaarkomen. 

Ejaculeren kan je leren

Oke, niet iedere vrouw kan dus van nature squirten. Maar gelukkig zijn er wel manieren om dit te stimuleren. De bekendste manier is het stimuleren van de G-spot. Maar ook dan lukt het pas om te squirten als je volledig ontspannen bent. Je kan de G-spot stimuleren met een vibrator of met je vingers. Door de G-spot te stimuleren bouw je de druk steeds meer op. Veel vrouwen stoppen als ze dit voelen, omdat ze denken dat het een teken is dat ze moeten plassen. Maar juist dit gevoel geeft aan dat je wellicht gaat squirten! Toch betekent dit niet dat als je de G-spot stimuleert, je gaat squirten. Ook komt het zelden voor dat een vrouw squirt door penetratie. Je kan squirten dus ook in je eentje heel goed oefenen. 

Hoe voelt het om te squirten?

Gek genoeg heb je het niet altijd door als je squirt. Dit kan komen doordat de hoeveelheid vloeistof die vrij komt, heel weinig is. Vrouwen die wat meer vloeistof hebben geejaculeerd beschrijven het gevoel als een heel intens orgasme of het gevoel dat je wilt spuiten of plassen. De vloeistof die vrijkomt tijdens het squirten is doorzichtig en heeft weinig geur. In tegenstelling tot een orgasme neemt de zin in seks niet altijd af na het squirten. Sommige vrouwen worden juist nog meer opgewonden. In tegenstelling tot mannen kunnen vrouwen meerdere keren achter elkaar squirten, en zelfs dan neemt de zin niet af.

Praten over squirten

Nu je alle in’s and out’s weet over squirten kan je nu gaan ontdekken of jou dit wat lijkt. Misschien heb je dit altijd al willen stimuleren/proberen. Toch is dit niet een onderwerp waar vrouwen graag over praten. Ze zijn bang dat zijn/haar partner dit ‘vies’ vind en durven het daarom niet te laten gaan. Toch zijn er genoeg manieren om stapje voor stapje bij dit hoogtepunt te komen. Maar het aller eerste wat je moet doen: maak het bespreekbaar. Vraag aan je vriendinnen of zij dit wel eens hebben gedaan en hoe ze tot een hoogtepunt kwamen. Vertel je vriend dat je dit zou willen proberen en kijk of hij je kan helpen met de stimulatie. Het is eng, maar wie weet krijg je er wel een heerlijk squirtend orgasme voor terug. En als we de vrouwen die wel kunnen squirten moeten geloven, is dat zeker de moeite waard. 

Lees ook:

Met deze tips ben jij sowieso de allerbeste bedpartner

Dit heb jij altijd al willen weten over orale seks

Bron: condoom.nlBeeld: pinterest