Lifestyle

Throwback: deze dingen herinneren jou aan je kindertijd

throwback-kindertijd

Hoe fijn het ook is om volwassen te zijn, denken wij vaak terug aan die goede oude kindertijd. Zorgeloos buitenspelen met vriendjes en vriendinnetjes. Mis jij dit soms ook? Wij hebben een lijst samengesteld van leuke throwback dingen die ons doen terug denken aan onze kindertijd. Herken jij deze dingen van vroeger nog?

1. Flippo’s

Je kent ze nog wel: Flippo’s. De kleine schijfjes verzamelen was een grote hobby, waar je soms misschien iets te fanatiek over was. Je kreeg ze gratis bij een zak chips van Smiths en door middel van ruilen kon jij je collectie uitbreiden. Op de flippo’s stonden leuke plaatjes van stripfiguren en personages uit de Looney Tunes-tekenfilms. En, voel jij je al oud?

2. Furby’s

Furby’s, wie kent ze niet! Deze lieve zachte beestjes waren toch echt wel onze beste vriend vroeger. Iedereen wilde er eentje hebben. Niet alleen is dit speelgoed mega cute en fluffy, de Furby kon ook nog eens praten! Wat een Furby nou precies moest voorstellen? Volgens de makers is Furby een kruising tussen een hamster, kat en uil. Drie vliegen in één klap!

3. Discozwemmen

‘Neem je zwemspullen mee, maar ik gaan niet vertellen wat we gaan doen’, dit stond regelmatig op een uitnodiging voor een kinderfeestje. Die kinderfeestjes waarbij het totaal geen verrassing was dat je ging discozwemmen. De hele dag was je druk met zwemmen, opstoppingen veroorzaken in de glijbaan, en slappe friet eten als lunch. En als kers op de taart, kreeg je aan het eind van de dag een zakje snoep mee naar huis. Yum! Hadden we nu nog maar zulke feestjes! Misschien wel leuk om een keer te doen, maar dan met een paar flessen wijn? 😉

4. Schatkistjes

Als het tijd was om een ijsje uit te zoeken, hoefde jij niet lang na te denken. Hoe leuk was het, om een ijsje te eten en daarna nog verrast te worden met een leuk cadeautje? Dan bestelde je een heerlijk schatkistje. Het ijs was mega lekker, en onderin vond je een plaktattoo. Het was elke keer weer een verassing. Welke kreeg je deze keer? Plakken maar!

5. Betty Spaghetti

Dat speelgoed super veel nostalgie oproept is niet zo gek. We hebben uren gespendeerd met onze plastic vrienden en soms waren ze zelfs aardiger dan onze eigen klasgenoten. Helemaal opgaan in de fantasiewereld die je had gecreëerd. Wie kent bijvoorbeeld nog Betty Spaghetti? Je kon de outfit van de poppen verwisselen en met de spaghettiharen maakte jij de hipste kapsels.

Lees ook:
Hallo nostalgie: Deze 7 kinderboeken van vroeger las je op de basisschool

6. Tamagotchi

Iedereen had vroeger een tamagotchi aan zijn sleutelbos hangen. Dit virtuele wezentje, voelde bijna aan als een echt huisdier. Door middel van de drie knopjes onder het scherm kon jij jouw tamagotchi verzorgen. Het was niet alleen leuk voor kinderen, maar ook handig voor ouders die geen zin hadden in een huisdier.

7. Scoubidou

We hebben het nu niet over de hond Scooby-Doo (ook nostalgisch, by the way), maar over de plastic sliertjes waar je armbandjes mee kon weven. Pijnlijke vingertoppen van het weven, maar dan had je ook een statement piece natuurlijk! We waren weken bezig met dat ene sieraad maken en als ‘ie af was, deden we hem niet meer af tot dat het moest van mama.

8. Littlest Pet Shop

Littlest Pet Shop gaan we niet gauw vergeten. Deze schattige dierenpoppetjes met wiebelende hoofdjes waren in elke speelgoed winkel verkrijgbaar. Als je een beetje je best deed kon je een heel dierenpark beginnen. De leuke diertjes zien er super schattig uit door de grote oogjes.

9. De strippenkaart

Voordat er een ov-chipkaart bestond moesten reizigers het nog doen met de good old strippenkaart. Je kreeg een stempel bij elke rit en als die vol was, moest je een nieuwe kopen. Kan jij je dit nog herinneren?

10. Hyves

Tegenwoordig is er niks normaler dan Instagram en Snapchat, waardoor we continu met elkaar kunnen chatten. Toch was er één website die hier mee begon: Hyves! Je kon krabbels achterlaten op elkaars pagina, foto’s plaatsen en je eigen website zelf stylen met kleurtjes en achtergronden. De leukste herinnering aan Hyves? Dat was toch wel echt die leuke dansende banaan emoji, jij liet hem dan ook overal achter.

10. Word lettertypes

Je moest een werkstuk maken voor school en vaak was dat niet iets waar we veel zin in hadden. Uren lang typen, en staren naar een saai Word-document. Wat er wel leuk was aan een werkstuk maken? Precies! Gretig gebruik maken van Word lettertypes. Welk letterype was jouw favoriet?

11. Ipod

Tegenwoordig is deze muziekspeler nergens meer te krijgen omdat iedereen een muziekapp heeft op zijn/haar telefoon. Maar vroeger was deze gadget razend populair. Met het ronde display kon je scrollen door al je gedownloade nummers. En natuurlijk niet te vergeten: je kon de Ipod in de leukste kleurtjes krijgen. Onze favoriet was natuurlijk de roze.

 

 

Beeld: pinterest

Must reads 👀