Beauty

5 x tips om je nagels in top conditie te houden

We gebruiken onze handen het meest op een dag. Logisch dus dat jou nagels veel te voorduren krijgen. Met deze tips houdt jij jou nagels in top conditie!

6 tips voor een betere nagelconditie

1. Vijl je nagels in plaats van knippen

Probeer altijd je nagels te vijlen in plaats van te knippen. Bij knippen kunnen scheurtjes en scherpe randen ontstaan, en breken ze sneller af. Regelmatig vijlen en polijsten is dus belangrijk, maar ook dit mag je niet te vaak doen. De nagels moeten voldoende tijd krijgen om te herstellen. Hoe vaak je vijlt, is afhankelijk van hoe hard je nagels groeien.

2. Een nagelmasker of verharder gebruiken

Een nagelverharder maakt je nagels sterker en je nagels zullen er sneller en beter van groeien. Pas alleen wel op dat je geen nagelverharder met formaldehyde gebruikt, dit is niet goed voor je nagels en voor je gezondheid. 

Wist je dat je ook maskers hebt voor je nagels? Een nagelmasker helpt je beschadigde nagels te herstellen na het gebruik van bijvoorbeeld een gel- of nagellak. Ze helpen de zachtheid en elasticiteit van je nagel te herstellen.

3. Gebruik aceton vrije nagellak remover

We snappen dat het afhalen van nagellak sneller gaat met nagellak remover met aceton. Toch raden we dit sterk af omdat aceton niet alleen de nagellak verwijderen, maar ook de natuurlijke oliën op je nagels. Hierdoor drogen je nagels sneller uit en breken ze ook sneller af.

4. Vitaminen B

Je had het misschien niet verwacht in dit rijtje maar ook Vitaminen B zijn goed voor de nagelconditie. Het versterkt de nagels en het is zelfs goed voor de glans van je haar 😉 

5. Verzorg de nagelriemen

Gezonde nagelriemen zijn essentieel voor het hebben van gezonde nagels. De nagelriemen beschermen je nagels tegen schadelijke bacteriën en ze zorgen ervoor dat de nagels groeien en sterk zijn. Daarom is het belangrijk dat de nagelriemen goed gehydrateerd worden. Droge nagelriemen kunnen namelijk scheuren. Er bestaat speciale nagelriemolie, maar als je die niet meteen bij de hand hebt, kun je ook amandelolie of jojoba-olie gebruiken om de nagelriemen mee in te masseren.

 

Lees ook:

8 tips om bobbels in je nagellak te voorkomen

De echte reden waarom je witte vlekjes op je nagels hebt

Nagellak trends herfst 2021: deze tintjes wil jij deze herfst op je nagels

Beeld: istock