Food

Receptje: Zo maak je heel gemakkelijk een Sinterklaas taart van brownies

Het is binnen no time alweer Sinterklaas en hoe lekker ziet deze Sinterklaas taart van brownies eruit? Je kunt deze Sinterklaas taart van brownies super makkelijk zelf maken en je staat dan maar hooguit een halfuurtje in de keuken, ideaal!

Wat heb je nodig om een Sinterklaas taart van brownies te maken?

 

  • 50 gram margarine
  • 1 pak chocolade brownies maken
  • 100 gram pepernoten
  • 100 ml water
  • Een Springvorm
  • Bakpapier

Zo maak je een Sinterklaas taart van brownies

Stap 1: De eerste stap begint makkelijk, zo moet je zorgen dat de boter op kamertemperatuur is en begin je met het verwarmen van de oven zoals is aangegeven op het pak voor de chocolade brownies.

Stap 2: Nu is het tijd om de springvorm erbij te pakken, hierbij leg je het bakpapier op de bodem en vet je de randen in met boter of met bakspray als je dit makkelijker vindt.

Stap 3: Pak de mixer erbij en voeg de margarine toe. Als de margarine een romige crème is kan het pak met chocolade brownies en 100 ml water worden toegevoegd. Dan is het daarna alleen nog een kwestie van glad mixen en het beslag gelijkmatig over de bodem van de springvorm verdelen.

Sinterklaasavond met de meiden? 4x een sinterklaas spel dat je samen kunt spelen

Stap 4: Als de vorige stap is gelukt moet je de bovenkant van de springvorm alleen nog bestrooien met kruidnootjes en dit kun je natuurlijk zo creatief mogelijk doen. Zo zou je bijvoorbeeld nette rijtjes van de kruidnootjes kunnen maken, maar je zou ook alleen de buitenste rand kunnen versieren. It’s up to you!

Stap 5: Na het bestrooien van de kruidnootjes kan de brownie Sinterklaas taart in de oven en meestal is hij na ongeveer 40 minuten dan wel gaar, maar het is natuurlijk het beste om zelf even in de gaten te houden hoe lang hij nog in de oven moet. Oh ja en in de mean time niet van de pepernootjes snoepen hé! 😉

Stap 6: Eindelijk is het tijd om de pepernoten brownie taart te decoreren, maar dan moet de taart eerst wel heel goed afgekoeld zijn, want als je dit niet doet gaan alle decoraties smelten en dat wil je echt niet…

Stap 7: Je kunt een pepernoten brownie taart versieren met allerlei soorten Sinterklaas snoepgoed. Zo zou je er een chocoladeletter, chocolademunten, pepernoten of bijvoorbeeld schuimpjes op kunnen vast maken om jouw taart dat wauw gevoel te geven wat je wil. Mochten alle versiering omvallen? Maak je dan vooral niet druk, want je kunt ze heel gemakkelijk met chocoladepasta vastzetten! Dat is ideaal, right?

View post on Instagram
 

Bron: bakken.nlBeeld: I Stock