Food

Puur genieten: dit is het recept voor churro taart met dulce de leche (ja, echt)

Iets anders bakken dan een saaie vanille cake of chocoladetaart is altijd leuk. Zo’n overheerlijke Tiramisu Crêpes taart bijvoorbeeld. Maar wat dacht je van, jawel, een churro taart met dulce de leche? Alleen bij het lezen van de naam loopt het water ons al in de mond. Anyways, dít is het recept voor de churro taart.

View post on Instagram
 

Recept voor churro taart met dulce de leche 

Als toetje, als lekkere snaaierij bij de koffie of gewoon omdat je er zin in hebt, deze Braziliaanse churro taart scoort altijd goed. Daarnaast is ‘ie ook nog eens vet makkelijk om te maken, dus dat scheelt weer. Dit is het recept ervoor. 

Dit heb je nodig: 

Voor de cake:
★ 4 eieren
★ 400 gram bloem
★ 120 milliliter melk
★ 400 gram kristalsuiker
★ 225 gram boter
★ 2 theelepels vanille extract
★ 1 eetlepel bakpoeder
★ 2 eetlepels kaneelpoeder
★ 1 theelepel zout
★ 400 milliliter dulce de leche

Voor de kaneelsuiker:
★ 2 eetlepels kristalsuiker
★ Een halve eetlepel kaneelpoeder

Dit is het recept voor de churro taart

1. Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden en vet drie springvormen van ongeveer 20 centimeter in met boter en bakpapier. 

2. Dan begin je de bloem en kaneel, het bakpoeder en zout te mengen in een kom.

3. Mix dan in een andere kom de boter en de suiker met een handmixer, zodat je een luchtig mengseltje krijgt. Voeg hierna de eieren eraan toe en mix het net zolang totdat de eieren goed meegemixt zijn. 

4. Dan kun je het vanille extract en de melk toevoegen en dit zachtjes mixen. Voeg dan het mengsel van punt 2 toe aan deze kom en mix dit alles samen tot een glad beslag. Verdeel dit over de drie ingevette springvormen en bak de cake voor ongeveer 30-35 minuten gaar. Laat het na het bakken goed afkoelen.

5. Terwijl de cake in de over staat, kun je alvast het kaneelsuikerlaagje voor de buitenkant maken. Hiervoor meng je 2 eetlepels kristalsuiker met de halve eetlepel kaneel in een bakje. Dan heb je je kaneelsuiker gemaakt. Strooi dit uit over een groot bord.

6. Wanneer de cake helemaal is afgekoeld kun je met een kwastje en wat water de buitenkant van de cake nat maken (niet te nat), net genoeg zodat de suiker kan blijven plakken.

7. Dan kun je de cake door de kaneelsuiker dat op het bord ligt rollen. Als de zijkanten goed bedekt zijn kun je nu ook de bovenkant een beetje nat maken en ook bestrooien met de suiker. Doe dit ook bij de andere twee cakes. 

8. Tijd voor de dulce de leche! Leg één van de met kaneelsuiker bestrooide cakes op een taartschaal en smeer er een goede, dikke laag dulce de leche op. Op die laag leg je een andere cake en smeer je weer een fijne laag dulce de leche op die bovenkant. Nu nog de laatste cake er bovenop planten, nog wat dulce de leche en klaar is je Braziliaanse churro taart! Eet smakelijk.

recept churro taart

Bron: favorflav.comBeeld: iStock, Instagram, favorflav.com