Food

Moet je proberen: KitKat komt met een limited edition vegan variant

Oelala, nieuwe chocolade proberen willen we natuurlijk altijd (zonder klagen zelfs) en guess what? Het is weer tijd voor een nieuwe reep! Alle vegans en niet-vegans opgelet: KitKat komt met een vegan chocoladereep genaamd, KitKat V. Dit moet je toch geprobeerd hebben?

View post on Instagram
 

Vegan KitKat

Er komen steeds meer chocolademerken met vegan chocolade op de markt. Natuurlijk kon Nestlé’s KitKat ook niet achterblijven en maakte daarom de variant die nu tijdelijk verkrijgbaar is: de KitKat V. Er werden eerder al heel wat andere bijzondere smaken gecreëerd, zoals de Ruby, de Matcha en de Gold. En nu wordt er dus een toegevoegd aan dit rijtje: de volledig plantaardige KitKat V. 

Ingrediënten

In chocolade zit natuurlijk melk, en melk is not vegan. Om toch lekkere en romige chocola te krijgen, is de melk vervangen door een op rijst-gebaseerd alternatief (ze moeten toch met iets komen, lol). Omdat de smaken van gewone melk en het alternative super erg op elkaar lijken, proef je eigenlijk vrij weinig verschil. Dus als je nú nog twijfelt, weten wij het ook niet meer.

Limited Edition reep

Helaas is de KitKat V niet voor altijd beschikbaar. Het is namelijk maar een tijdelijke reep die je nu bij de Jumbo en de Albert Heijn kunt kopen. Net zo enthousiast als wij over deze vegan reep? Koop er dan alvast een stuk of 35, zo blijft ‘ie misschien wel een tijdje langer in het assortiment. 

Lees ook: 
★ Smullen! Tony’s Chocolonely komt met eigen adventskalender
★ Yum: Zo maak je de hot chocolate van Starbucks

Bron: Favorflav.comBeeld: iStock, Instagram

Must reads 👀