Travel

Met deze tips reis je heel goedkoop internationaal met de trein

Een tripje naar het buitenland kost met het vliegtuig al snel erg veel geld, maar als je met de trein gaat ben je veel goedkoper uit. Wij hebben de budgettips om internationaal goedkoop met de trein te reizen dan ook voor jou op een rijtje gezet!

Tips goedkoop internationaal met de trein

 

Tip 1: internationaal met de trein reizen draait om timing

Goedkoop internationaal met de trein reizen heeft alles te maken met de timing waarop je een kaartje koopt. Zo zullen de kaartjes vlak voor de reis al snel een stuk duurder zijn dan dat je de kaartjes al een aantal maanden van tevoren koopt.

Tip 2: Kies een doordeweekse dag

Als je internationaal met de trein gaat reizen is het verstandig om een doordeweekse dag uit te kiezen, aangezien de treinkaartjes in het weekend vaak een stuk duurder zijn. Dit gaat niet alleen over een paar tientjes, maar dit verschil kan hoog oplopen en dat geld zou je net zo goed voor een leuk hotelletje kunnen gebruiken, right?

Tip 3: Het tijdstip van de reis

Een tip die nog vrij onbekend is, maar essentieel voor een goedkoop kaartje is het tijdstip van jouw reis. De meeste mensen willen namelijk het liefste midden op de dag reizen en daarom hebben zij de kaartjes heel sneaky daarom ook erg duur gemaakt. Trap er vooral niet in een kies een kaartje voor de Intercity direct of bijvoorbeeld voor de Thalys ’s ochtends vroeg of juist ’s avonds erg laat. Zo zit jij voor een minimumprijs in het buitenland, hoe nice?

Tip 4: Studentenkorting op de ov-chipkaart

De meeste lezeressen zullen vast veel voordeel uit deze tip halen over de studentenkorting halen, want als jij een studenten ov-chipkaart met 100% korting in Nederland hebt is jouw reis in een keer stukken goedkoper. Dat komt natuurlijk, omdat de studentenkorting tot de buitenlandse grens telt en dat verrekend wordt in de prijs van jouw reis. Zo kun je als je de kaartjes online koopt dan ook aangeven of je korting in Nederland krijgt.

Hopelijk heb je veel aan onze tips en mocht je nog een leuke internationale bestemming zoeken? Dan is het een leuk idee om met de Intercity direct naar Antwerpen te reizen hier heb je namelijk een hoop leuke hotspots die je moet hebben gezien!

internationaal goedkoop reizen

Beeld: I Stock