Beauty

8 tips om bobbels in je nagellak te voorkomen

Je nagels lakken is een taakje waar veel vrouwen moeite mee hebben. Het duurt lang, vereist veel rust en geduld, en het resultaat kan door één kleine fout al bobbels veroorzaken. Wij snappen dat dit frustrerend kan zijn dus geven we jou acht tips om bobbels te voorkomen.

8 tips om bobbels in je nagellak te voorkomen

1. Laat je handen van tevoren weken in koud water

Hoge lichaamstemperatuur kan bobbels in de nagellak veroorzaken. Week daarom eerst je handen een koudwaterbadje. Droog je handen en nagels, en begin met lakken.

2. Maak je nagels schoon met nagellakremover

Ook als je hiervoor geen nagellak op had, is het belangrijk dat je de nagels schoonmaakt met nagellak remover. Hoe schoner de nagels, hoe minder bobbels je krijgt. 

3. Vermijd het schudden van je nagellak

Veel vrouwen schudden hun nagellak voor gebruik. Toch is dit niet goed voor de nagellak omdat er dan luchtbellen ontstaan. Een andere optie is het rollen of wrijven van de nagellak tussen je handpalmen.

4. Dop dichthouden 

Houd de dop van de nagellak goed dicht. Bij blootstelling aan lucht wordt de nagellak stroperig en krijg je sneller bobbels.

5. Gebruik een goede base coat

Een goed begin is het halve werk. Zorg daarom ervoor dat je altijd een basecoat gebruikt. Een basecoat zal ervoor zorgen dat de nagellak minder snel de kans krijgt om te gaan bobbelen. 

6. Lak je nagels in één beweging

Probeer zodra het borsteltje de nagel raakt deze hierop te houden en het in één beweging te lakken. Op deze manier krijgt lucht minder snel de kans om in je nagellak te kruipen

7. Gebruik 2 lagen

Lak je nagels zo dun mogelijk. Hoe dikker de laag, hoe groter de kans op luchtbellen. Breng liever twee lagen aan om het gewenste effect te krijgen. Laat de eerste laag wel eerst helemaal drogen voordat je de tweede laag erop zet. 

8. Goed drogen

De laatste tip en misschien wel de moeilijkste: laat je nagels goed drogen en probeer het eerste uur zo min mogelijk met je nagels te bewegen. De nagellak moet eerst uitharden voordat er geen deuken of krassen opkomen. Het eist wat geduld, maar het resultaat is een bobbelvrije nagellak! 

Lees ook:

De echte reden waarom je witte vlekjes op je nagels hebt

Nagellak trends herfst 2021: deze tintjes wil jij deze herfst op je nagels

Nagellak verwijderen tips: zo ben je er binnen no-time vanaf

Beeld: istock