Lifestyle

Sinterklaas gedichten maken? Dit zijn 5 tips die je daarbij helpen!

Redactie

Ga je dit jaar ook sinterklaas gedichten maken maar heb je geen idee hoe je het moet aanpakken? No worries, dit zijn 5 tips die je daarbij kunnen helpen.

Sinterklaas gedichten maken, tip #1 – Haal niet alle cliché zinnen uit de kast
Een sinterklaas gedichten rijmmachine is handig, maar ze zitten vaak vol met cliché zinnen. Heb je wel eens een gedicht gekregen dat begon met ‘Sint zat te denken, wat hij … zou schenken’? Die cliché zinnen uit de sinterklaas gedichten rijmmachine wil je het liefst vermijden. Gebruik het digitale rijmwoordenboek, maar laat de sinterklaas gedichten rijmmachine lekker achterwege.

Sinterklaas gedichten maken, tip #2 – Maak suggesties over het cadeau in je gedicht
Een beetje hinten naar wat er in het pakje zit is altijd leuk. Laat tussen de zinnen van je sinterklaas gedicht door een beetje doorschemeren wat erin kan zitten, door te vertellen wat je ermee kunt doen of dat het al een tijdje op het verlanglijstje stond. Zo maak je degene voor wie het gedicht is ook meteen nieuwsgierig!

Sinterklaas gedichten maken, tip #3 – Gebruik het rijmwoordenboek
Laten we eerlijk zijn, het rijmwoordenboek is onwijs handig – en dan vooral Mick’s online rijmwoordenboek. Wie wist er dat je ‘corona’ kon rijmen op ‘opel ascona’? 😉

Sinterklaas gedichten maken, tip #4 – Maak het gedicht persoonlijk
Naast een beetje hinten naar de sinterklaas cadeautjes is het leuk, maar vergeet ook niet om een gedicht persoonlijk te maken. Vertel erin hoe het jaar was van degene voor wie je het gedicht maakt. Denk: ‘Sint wil extra benadrukken dat hij jou feliciteert, want die jaar ben jij zelfs afgestudeerd.’ 

Sinterklaas gedichten maken, tip #5 – Kies voor een andere dichtvorm
Een sinterklaasgedicht hoeft echt niet per se te rijmen. Je kunt ook voor een hele andere dichtvorm kiezen. Een haiku, een elfje? Why not?! Dat je out of the box denkt wordt juist gewaardeerd. 
 

Beeld: Pexels

Must reads 👀