Beauty

Hack: zo heb je nooit meer mascara boven je oog

Ben je net een half uur bezig geweest om je oogschaduw perfect te krijgen, komt er een klont mascara op. So frustrating! Gelukkig hebben wij een hack gevonden waardoor jou dit niet meer overkomt.

Als er iets is waar meiden gek van worden tijdens het doen van make-up is het wel mascara boven de ogen. Het smeert alle kanten op en je kan je oogshaduw weer opnieuw doen. Gelukkig hebben wij een hack gevonden waardoor de kans klein is dat dit je nog een keer zal overkomen. We kunnen alvast verklappen: het is zo veel simpeler dan je denkt. 

Mascara boven de ogen voorkomen 

De truc voor het voorkomen van mascara boven je ogen is namelijk mega easy: je begint met de onderwimpers in plaats van de bovenwimpers. Tijdens het doen van je onderwimpers breng je je kin naar je borst, en raken de nog natte bovenste wimpers je arcadeboog/ooglid. Begin daarom eerst met de onderwimpers, laat deze even drogen, en begin daarna met de bovenste wimpers. Jou ooglid zal dan niet meer zwart zijn. Wiehoe!

Tip van Ariana Grande

Nog een tip om mascara boven de ogen te voorkomen hebben we gekregen van de make-up artist van Ariana Grande: krul de bovenwimpers pas na de eerste laag mascara. Met deze hack raken de wimpers je ooglid pas als de mascara is opgedroogd. Nog een big pluspuntje: je wimpers krullen nog meer en blijven langer zitten! What more do you want?

Ga jij deze hack toepassen in je make-up routine?

Lees ook:

Holy moly: met deze TikTok-hack laat je je ogen groter lijken

Zo laat jij jouw ogen groter lijken zonder make-up

Beeld: istock

Must reads 👀