Films & Series

We knew it: waarom de spelers blauw dragen en bewakers rood in Squid Game

Wij hebben de serie Squid Game op Netflix binnen no time uitgekeken en kunnen dan ook niet wachten tot we seizoen 2 kunnen bingewatchen. Heb jij de Korenaanse serie ook in één ruk uitgekeken? Dan hebben we vandaag een juicy detail voor je over de kleuren van de outfits in Squid Game.

We knew it: waarom de spelers blauw dragen en bewakers rood in Squid Game

 

Squid Game op Netflix is HOT. Zo hot zelfs, dat Squid Game seizoen 2 al is aangekondigd! In Squid Game zien we hoe honderden kandidaten tegen elkaar moeten strijden in dodelijke spellen uit hun kindertijd. Weten de kandidaten het spel te winnen, dan gaan ze door naar het volgende spel. Verliezers worden gelijk vermoord. De winnaar blijft in leven én wint heel wat geld.

De kleuren van de outfits in Netflix’ Squid Game

De spelers dragen opvallend genoeg blauwe trainingspakken, terwijl de bewakers in een rood pak met masker rondlopen. Daar zit een reden achter. Blauw en rood spelen een belangrijke rol in Squid Game, zoals je waarschijnlijk al wel is opgevallen. In de Koreaanse cultuur zijn kleuren erg belangrijk. Het traditionele kleurenspectrum staat bekend als Obangsaek. Het kleurenspectrum bestaat uit wit, zwart, blauw, geel en rood. 

Blauw staat voor hoop, utopia en kansen, maar ook voor buigzaamheid en passiviteit. De spelers in Squid Game dragen dus niet voor niets een blauw pak, want zij moeten gehoorzamen aan de bewakers. Rood staat voor energie en autoriteit. De kleur doet veel Koreanen tegelijkertijd ook denken aan communisme en onrust. Rood en blauw staan daarom ook niet voor niets lijnrecht tegenover elkaar in het kleurenspectrum. Aha!

Netflix Squid Game seizoen 2

Wij bleven na het eerste seizoen van Squid Game met onwijs veel vragen achter en kunnen dan ook niet wachten tot we seizoen 2 van Squid Game kunnen watchen. In een interview liet de director Hwang Dong-Hyuk van Squid Game weten nog niet echt een duidelijk plan voor seizoen 2 te hebben, maar er zijn wel al gossips dat de director heeft gezegd dat hij dieper in wil gaan op de grootste vijanden van seizoen 1. Namelijk De Frontman die Squid Game leidt en zijn broer de politieagent die denkt dat hij hem moet komen redden. Over de frontman weten we natuurlijk dat hij ooit zelf het spel gewonnen heeft, maar snappen we nog steeds niet dat hij daarna het spel zelf zou willen leiden? En als kers op de taart schoot hij daarna ook nog zijn broer neer, wait whut?

Moet je proberen: zó maak je zelf de Koreaanse koekjes uit Squid Game

Bron: CosmopolitanBeeld: Netflix

Must reads 👀