Lifestyle

Let’s talk love: dit is wat jouw Venus teken zegt over relaties

Als je een beetje van astrologie houdt, weet je dat er meer is dan alleen maar jouw Sun en Moon sign. Blijkt het dat jij en je crush als sun signs niet zo goed bij elkaar passen? Geen paniek, het Venus teken is voor de liefde namelijk veel belangrijker en dit zegt jouw Venus sign over jouw relaties.

Dit zegt jouw Venus teken over relaties

De meeste mensen weten wel wat hun eerste sterrenbeeld is (zonneteken) en gaan met die informatie van alles uit. Maar achter jouw birth chart (check hier waar alle planeten stonden toen jij werd geboren, a.k.a. wat al jouw tekens zijn) zit veel meer dan alleen jouw zonneteken. Bij de liefde bijvoorbeeld, kun je veel beter naar jouw Venus teken kijken. Venus is de planeet van de liefde, schoonheid en geld. Deze planeet laat ons zien in wat voor relaties we gelukkig worden en hoe we zélf zijn in een relatie. 

Kleine side note: als jij en je crush ook met de Venus tekens niet helemaal compatible zijn, geen stress. Het betekent namelijk niet dat jullie niet samen kunnen zijn in een relatie. 

Venus in Ram 

Venus in Rammen gaan vaak vol voor een relatie of een persoon. Ze zijn direct en laten er het liefst geen gras over groeien. Daarnaast weet dit teken graag waar ‘ie aan toe is, dus wees duidelijk over je gevoelens.  They love the chase, en het flirten en eigenlijk alles wat er gebeurt vóór je een relatie hebt. Nooit saai dus, met dit teken. 

Goede matches: Venus in Ram, Leeuw, Boogschutter, Schorpioen of Weegschaal.

Venus in Stier

Venus in Stieren zijn natuurlijke lovers en bezitten alles wat handig is voor een goede relatie. Ook dit teken weet graag waar ‘ie aan toe is en zal ook verwachten dat iemand daar duidelijk en eerlijk over is. Venus in Stieren houden van de physical touch en zijn altijd in voor een fijne knuffelsessie. 

Goede matches: Venus in Stier, Steenbok, Weegschaal, Maagd of Schorpioen.

Venus in Tweelingen

Venus in Tweelingen zijn erg nieuwsgierig, en al helemaal in de liefde. Ze flirten graag en vinden het moeilijk om zich te binden. Maar, dat doen ze niet expres, want ew feelings. Dit teken is erg avontuurlijk en wanneer je in een relatie zit met een Venus in Tweelingen, weet je in ieder geval dat je je nooit hoeft te vervelen. 

Goede matches: Venus in Tweelingen, Weegschaal, Waterman, Maagd of Boogschutter.

Venus in Kreeft

Venus in Kreeften houden van de liefde, maar hebben een degelijke verlatingsangst. Ze willen graag dat iemand vol voor hen gaat en dat de liefde ervan afspat. Ze overdenken alles en dat kan nog wel eens vermoeiend zijn. Maar, wanneer ze zich eindelijk over die angst hebben gezet, zijn ze de meest loyale en lieve mensen óóit. 

Goede matches: Venus in Kreeft, Schorpioen, Vissen of Steenbok.

Venus in Leeuw

Venus in Leeuwen hebben graag alle aandacht op zich gevestigd. Ze zijn dramatisch (ook zeker in relaties), maar dat betekent niet dat ze meteen egoïstisch zijn. They are in love with love en verwachten dat hun partner net zoveel van hen houdt als dat zij van de liefde houden. Venus in Leeuwen zijn ontzettend betrouwbaar en staan 24/7 voor je klaar.

Goede matches: Venus in Leeuw, Ram, Boogschutter of Waterman.

Venus in Maagd

Venus in Maagden houden van details. In relaties zijn ze rustig en kijken ze in het begin het liefst de kat even uit de boom. Het is daarom soms moeilijk om van een Venus in Maagd te weten hoe ‘ie denkt, omdat ze in het begin nogal gesloten zijn. Maar op het moment dat ze zich veilig genoeg voelen, zul je een hele loyale en supporting partner aan dit teken hebben. 

Goede matches: Venus in Maagd, Stier, Steenbok, Tweelingen of Vissen.

Venus in Weegschaal

Venus in Weegschalen houden (of course) van balans. In een relatie willen ze gelijkheid, maar houden ze wel van romantische gebaren van hun partner. Ze zijn vaak niet helemaal realistisch, wat kan leiden tot impossible expectations. De key voor een gezonde relatie met een Venus in Weegschaal is eerlijkheid en loyaliteit. 

Goede matches: Venus in Weegschaal, Tweelingen, Waterman, Stier of Ram. 

Venus in Schorpioen

Venus in Schorpioenen zijn hele emotionele en intieme mensen. Wanneer je een Venus in Schorpioen aan de haak hebt geslagen weet je dat je altijd physical touch kunt verwachten. Dat klinkt misschien als a bit too much, maar dit teken bedoelt het goed en lief. Ze zijn ontzettend loyaal en zullen voor je door het vuur gaan (als het echt moet dan). 

Goede matches: Venus in Schorpioen, Vissen, Kreeft, Ram of Stier. 

Venus in Boogschutter

Venus in Boogschutters zijn erg aantrekkelijke mensen. Niet alleen door hun uiterlijk, maar vooral door de energie die ze afgeven. Ze zijn ontzettend open en flirterig, wat andere mensen een goed gevoel kan geven. Wel houden ze van hun eigen space en zijn nogal eens geneigd hun biezen te pakken als ze het gevoel hebben dat het allemaal wat snel gaat. Een goede manier om een relatie met een Boogschutter te krijgen, is om eerst eens als vrienden door het leven te gaan, vanuit daar kun je altijd verder kijken.

Goede matches: Venus in Boogschutter, Ram, Leeuw of Tweelingen. 

Venus in Steenbok

Venus in Steenbokken zijn erg ambitieus, zo ook in hun relaties. Als ze iemand hebben gevonden waar ze gek op zijn, laten ze dat maar al te graag zien aan de buitenwereld. Daten doen ze niet al te graag, want ze hebben een duidelijk doel voor ogen. Pas je niet in dat einddoel? Dan is het voor dit teken jammer, maar helaas.

Goede matches: Venus in Steenbok, Stier, Maagd of Kreeft. 

Venus in Waterman

Venus in Watermannen houden van een BFF-relatie (eerst vrienden, dan romantisch). Je weet hierdoor niet altijd waar je aan toe bent, maar heel eerlijk gezegd weet de Venus in Waterman dat zelf ook niet. Voor hen is het belangrijk dat een relatie luchtig is en vooral niet altijd te diepgaand. Zit je in een relatie met een Venus in Waterman? Dan weet je dat je veel PDA kunt verwachten en dat vrijheid key is.

Goede matches: Venus in Waterman, Weegschaal, Tweelingen of Leeuw.

Venus in Vissen

Venus in Vissen zijn hopeloze romantici. Ze houden van alles wat er bij een relatie komt kijken, want hey, that’s what makes you feel alive. Venus in Vissen zijn heel gevoelig en overdenken alles, maar alles met de goede bedoelingen. Dit teken is ontzettend lief en supermakkelijk in de omgang. Je weet dat je aan hen een goede partner hebt en dat dat te danken is aan hun grote hart. 

Goede matches: Venus in Vissen, Kreeft, Schorpioen of Maagd. 

Bron: CosmopolitanBeeld: iStock