Food

Moet je proberen: zó maak je zelf de Koreaanse koekjes uit Squid Game

De wereld is de afgelopen weken langzaam maar zeker helemaal overgenomen door de Netflix serie Squid Game. De serie heeft veel coole props die we allemaal willen hebben (denk aan het populaire trainingspak dat je als Halloween kostuum kan gebruiken). Maar natuurlijk ook de Koreaanse koekjes uit de één van de spellen. En diezelfde koekjes kun je dus heel makkelijk zélf maken. 

Recept voor de Koreaanse koekjes uit Squid Game

Het spel dat in Squid Game wordt gespeeld is in Korea ook een écht spel, maar dan voor kinderen. Ppopgi (of Dalgona-koek) is het spel met de suikerkoekjes en de vormpjes. Bij winst in het echte spel krijgt de winnaar een leuke verrassing, maar in Squid Game is die verrassing wat minder gezellig. Anyways: je kunt de koekjes dus zelf ook maken en kijken of jij Squid Game zou overleven. 

Dit heb je nodig:

★ Een kom met een platte bodem
★ Een houten pollepel
★ Een kleine pan
★ 3 eetlepels suiker 
★ Wat bakpoeder
★ Vormpjes naar keuze
★ Bakpapier

Zo maak je de ppopgi:

1. Als eerste moet je de suiker in de pan laten smelten. Roer goed, zodat het niet aanbrandt. 

2. Voeg de bakpoeder toe wanneer de suiker een bruinig kleurtje heeft gekregen. Ook dit moet je steeds goed blijven roeren.

3. Leg het bakpapier vast klaar en giet het mengsel erop wanneer het een goud-beige kleur heeft gekregen. 

4. Druk het koekje plat, nét voordat het iets harder wordt (niet met je hand, want dat wordt een plakkerige boel). Je kunt hiervoor de pollepel of de kom gebruiken. 

5. Als laatste is het tijd om er een vormpje in te maken. Dit kun je met bakvormpjes doen, maar kijk wel uit dat je deze niet te ver doordrukt, anders wordt het spel wel heel makkelijk. 

View post on Instagram
 

Bron: Superguide, ADBeeld: Brunopress