Lifestyle

Cheers! Met dit handige trucje kan je wijn koelen binnen 10 minuten

Vrijdag avond betekent: wine time! De wijnen in de supermarkt zijn vaak heerlijk maar hebben één groot nadeel: ze staan niet in de koeling. Vaak ben je dus nog wel even aan het wachten voor je de wijn kan schenken. Maar met deze tip is dat wachten voorbij en kan jij in tien minuten genieten van een heerlijk koud wijntje.

Wijn koelen in 10 minuten

Je kent het wel: je wil een lekker flesje wijn ontkurken maar je bent vergeten de fles koud te zetten. Een lauwe wijn is stukken minder lekker dus je wil dat die zo snel mogelijk koud wordt. De meeste mensen leggen hem in de vriezer maar zelfs dan kan je een half uur wachten tot die is afgekoeld. Maar wij hebben de tip waardoor jij niet meer eindeloos hoeft te wachten voor dat perfecte begin van het weekend. Natuurlijk geldt deze tip niet alleen voor wijn, maar je kunt hem bij elke lauwe drank toepassen. Wiehoe!

De truc om wijn te koelen

Wat de truc is? Pak een flink stuk keukenpapier en maak deze nat onder de koude kraan. Vervolgens wikkel je het keukenpapier als een cadeautje om de fles. Zorg dat alles is bedekt. Leg nu de fles in de vriezer en wacht tien tot vijftien minuten. Jouw wijntje is hierna heerlijk koud en ready to serve! Cheers girls 🙂

Lees ook:

Science proofs: ‘samen wijnen’ maakt jullie vriendschap écht closer  

Proost: 10x vegan wijn die je gewoon bij de supermarkt kunt kopen

Beeld: istock