Lifestyle

Helaas, maar waar: 8x herkenbare ergernissen tijdens een stranddag

Naar het strand gaan, dat vinden veel mensen vooral heel erg leuk. En dat is het ook, maar we kunnen er bijna niet omheen: er zijn ook minder leuke dingen aan het strand. Kun je je zo snel niet bedenken wat er nou niet leuk kan zijn aan een dagje bakken op het strand? Lees dan maar snel verder. Dit zijn vast herkenbare ergernissen.

1. Zonnebrand aan je handen
Ga je een dagje zonnen? Vergeet je dan vooral niet in te smeren. Insmeren is namelijk ontzettend belangrijk voor je gezondheid. Maar goed, wat moet je met al dat overtollige zonnebrand doen dat aan je handen blijft plakken? Even heen en weer lopen richting de zee, ho maar. Daar heb je geen zin in. Nou, dan maar even met zonnebrand handen door het leven.

2. Zand op je handdoek
Op een strand vind je vaak zand, dat is nou eenmaal zo. Maar als je je handdoek op het zand legt, dan hoop je toch wel echt dat het zand eronder blijft liggen. Helaas werkt dit niet zo makkelijk. Voordat je het weet ligt je hele handdoek weer vol met zand. Schuurt zo lekker, niet? 

3. Oververhitte telefoon
Anno 2021 nemen we onze telefoon overal mee naartoe. Ook naar het strand, dus. En je telefoon kan heel veel aan, maar een middag in de felle zon liggen vindt ‘ie niet zo fijn. Als gevolg raakt je telefoon dus oververhit. Niet heel handig, dus zorg ervoor dat je je telefoon altijd op een donkere plek verstopt.

4. Drukte, drukte, drukte
Als het een keer lekker weer is in Nederland, heeft bijna iedere het plan om naar het strand te gaan. Logisch, want van lekker weer moet je genieten. Echter zorgt dat er wel voor dat het vaak heel druk is bij het strand. Zo druk, dat je bijna bij de buren op de handdoek ligt.

5. Overal beestjes
De een kan er beter tegen dan de ander, maar veel mensen vinden het vervelend dat ze worden lastiggevallen door beestjes. Of zeg ook maar gerust beesten, eigenlijk. Los van de mieren die rondlopen, komen er ook vaak genoeg meeuwen en duiven tevoorschijn. 

6. Mensen die hun handdoek uitkloppen
Zoals we hierboven ook al beschreven: zand op je handdoek is niet echt fijn. Dus wat doe je dan? Je klopt je handdoek uit. Maar als je dat doet, moet je er wel voor zorgen dat je zand niet bij de mensen naast je in het gezicht vliegt. Heel fijn is dat, als iemand naast je besluit om een handdoek uit te gaan kloppen…

7. Voeten verbranden door het hete zand
Als je naar de zee loopt, dan doe je uiteraard geen schoenen aan. Je loopt gewoon lekker met je blote voeten door het zand. En hoe fijn dat ook kan zijn, het kan ook ontzettend heet zijn. Zo heet dat je op de meest rare manier naar het water probeert te rennen. Charmant, hoor… 

8. Zand in je eten
Zand is te heet, zand op je handdoek… Wat een geklaag. Zand is nou eenmaal niet zo heel handig. Een ergernis die we daarom ook niet over kunnen slaan is: zand in je eten. ‘Zand schuurt de maag’, zeggen ze weleens. Maar of je nou graag zand eet…  

 

Beeld: iStock