Travel

Hotspots Maastricht: deze onbekende plekjes zijn perfect voor een weekendje Limburg

Een dagje of weekendje naar het zuiden is super leuk, maar vind jij het ook lastig om achter dé hotspots van Maastricht te komen?  Maak je vooral niet druk, wij hebben de leukste en lekkerste hotspots voor jou op een rijtje gezet!

 

Hotspots van Maastricht

Wijnrestaurant Mes Amis

Tijdens een bezoekje aan Maastricht is Mes Amis een van de hotspots die je moet hebben gezien. Mes Amis is een wijnrestaurant waar je van lekker eten kunt genieten met bijpassende Limburgse wijnen. Maar het enige puntje is dat als je naar dit restaurant gaat, je wel tegen een verrassing moet kunnen. Je kiest namelijk een aantal gangen, maar niet wat er tijdens die gangen op je bordje komt… Hierdoor kun je meer van de ervaring genieten en neemt Mes Amis jou de keuzestress af!  

Maastricht heeft een café waar je zelf 68 verschillende biertjes kunt tappen

De Bisschopsmolen

Voor en lekkere vlaai in Maastricht moet je bij de Bisschopsmolen zijn. De Bisschopsmolen is een van de hotspots in hartje Maastricht, waar je naast van een lekkere vlaai ook kunt genieten van de watermolen waar de molenaar nog steeds het oergraan in maalt. Naast een rondleiding door dit authentieke proces, kun je hier ook een workshop echte Limburgse vlaai bakken volgen op iedere eerste en derde zaterdag van de maand. Dat klinkt heel erg leuk, toch?

Restaurant Tomato

’s Avonds samen dineren zonder al te veel poespas? Dan is het Italiaanse restaurant Tomato hier perfect voor. Hier staan vooral pasta’s en pizza’s op het menu met heerlijke ingrediënten. Mocht je na het eten nog een plekje over hebben voor een toetje? Neem dan vooral de tiramisu, want deze is echt heel erg lekker.

De grotten van Maastricht

Als je in Maastricht bent moet je ook naar de grotten van de stad zijn geweest. De stad kent twee verschillende grotten waar jij een middagje met slecht weer heerlijk kunt vertoeven. Dit zijn de Grotten Noord en de Grotten Zonneberg wat naast erg mooi ook heel erg informatief over Maastricht is. Mocht je niet zo’n fan zijn van een stukje wandelen door de grotten? Geen probleem, je kunt namelijk ook een step tour doen!

Sauna Thermae 2000

Mocht je iets langer dan een dagje in Maastricht verblijven, dan is de Thermae 2000 in Valkenburg echt een aanrader. Kom helemaal tot rust in een van de mooiste sauna’s van Nederland waar het je aan niks zal ontbreken. Zo heeft dit complex naast prachtige sauna’s ook thermale baden wat super goed is voor een positieve invloed van jouw lichaam en geest. De Thermae 2000 is vanaf Maastricht ongeveer 20 minuten rijden, dus alle reden om hem in Valkenburg te bezoeken.

Beeld: Getty Images