Lifestyle

12x ultieme zoentips die je vandaag nog kunt toepassen

Of je nu al een kissing pro bent of dat je het gewoon leuk vindt om te lezen, er is altijd ruimte voor verbetering, right? We hebben de beste (en meest logische) zoentips voor je op een rijtje gezet, zodat je eventueel vandaag nog aan de slag kunt gaan.

1. Zoen niemand die je eigenlijk niet eens wil zoenen

Makes sense. Maar goed, als je het gevoel hebt dat je móet en het eigenlijk niet wil (tijdens een dronken avondje op een feestje bijvoorbeeld), doe het dan niet! Je bent niemand iets verschuldigd.

2. Respecteer iemands grenzen (en andersom)

Misschien vindt degene waarmee je speeksel gaat uitwisselen het nog wat spannend of heeft diegene gewoon bepaalde grenzen – anyways respecteer ze. En andersom natuurlijk ook.

3. Houd je gezicht en adem fresh

Hoeven we verder niet uit te leggen toch?

4. Pay attention

Yes, houd je aandacht erbij. Let goed op wat je zoenpartner doet en waar hún aandacht naartoe gaat. Een beetje op elkaar letten kan je zoen honderden keren beter maken. 

5. Houd het simpel

We kennen allemaal de überromantische movie kisses en ja, wie wil er nu niet in de stromende regen en doorweekte kleding met iemand zoenen? We know we do. Helaas is het leven niet zoals in de films – ja, echt 🙁 – en is het misschien toch beter om het allemaal ietwat simpeler te houden. 

6. Blijf weg van de zuigzoen

We weten niet wie ermee is begonnen, maar we vinden dat het moet ophouden. Wees gewoon lief voor je zoenpartners nek en lees punt 5 nog een keer. 

7. Keep it private

Natuurlijk is er niks mis met een beetje affectie in het openbaar, maar zó in elkaar verwikkeld zitten waardoor je niet meer kunt zien wie wie is – dat is eigenlijk a bit too much. 

8. Houd je tong in bedwang

Hier hebben we maar één ding over te zeggen: niemand houdt van een wasmachine (tijdens het zoenen).

9. Niet bijten

Of nibbelen. Of iets in die richting. 

10. Hand placement

Het ligt sowieso aan degene met wie je bent, maar hand placement is ontzettend belangrijk. Ga je meer voor de sexy vibe of houd je het gewoon bij twee armen om de nek? 

11. Gebruik altijd lip balm

Eentje die niet naar chemicaliën smaakt lijkt ons het best. 

12. Houd je ogen dicht

Niets is enger dan iemand die je aanstaart terwijl je naar voren leunt om een kus op iemands lippen te planten. Het zorgt voor ongemakkelijke situaties die héél makkelijk te voorkomen zijn. Keep your eyes closed. 

Bron: seventeen.comBeeld: iStock