Lifestyle

Leuk weetje: om de zóveel maanden moet je je bh eigenlijk vervangen

We zijn er laatst al achter gekomen dat er meer dan twee soorten borsten waren (?) en welke bh’s daar dan het best bij zouden passen. Heel handig allemaal! Het duurt soms eeuwen voor je er eindelijk een hebt gevonden die perfect zit en wat blijkt nu? Je zou je fave bra ook nog eens vaker moeten vervangen dan je waarschijnlijk nu doet. 

Zó vaak moet je je bh vervangen

Misschien merk je het na een (lang) tijdje al: de stof die in het begin zo lekker en gewoon strak om je borsten heen zat, wordt wat slapper en het sluit allemaal gewoon niet zo mooi meer aan. Je besluit uiteindelijk – na maandenlang strijden met een niet zo fijne bh – met pijn in je hart om afscheid te nemen van je favoriete boobietrap én dat het tijd is voor een nieuwe. 

Uitgelubberd

Waarschijnlijk vond je dat je je inmiddels uitgelubberde bh al veel te snel in de prullenbak moest mieteren, maar we moeten je helaas teleurstellen. Er bestaat een hele grote kans dat je je bra veel te láát hebt weggegooid. Volgens Sharon Webb, hoofd lingerie-inkoop en -design bij het Britse warenhuis Debenhamse, zou je namelijk om de vier tot zes maanden een nieuwe bh moeten aanschaffen. Excuse us? Dat wordt een duur grapje. Maar goed, the boobs want what they want, toch? 

Is een bh slecht voor je borsten?

Waarom moet dit dan per se? Misschien raad je het al, maar een uitgelubberde bh zou eigenlijk heel slecht zijn voor je borsten. Je hebt geen goede ondersteuning meer en dat kan weer voor nek- en rugklachten zorgen. Als de stof niet meer goed meerekt en überhaupt niet echt een werking meer heeft, heb je in principe voor niks een bh aan.

Zelfs als je je schouderbandjes op hun strakst hebt zitten en je het niet erg vindt om te blijven hijsen – raden we je tóch aan om een nieuwe te kopen. 

Lees ook:
★ Deze bralettes zijn óók geschikt voor meiden met wat grotere borsten
★ Lifehack: Met deze TikTok-hack werk je je bh-bandjes super makkelijk weg

Bron: margriet.nl, marieclaire.co.ukBeeld: iStock

Must reads 👀