Travel

De wereld als jouw kantoor: met deze jobs verdien jij geld als digital nomad

Als je weleens alleen op reis bent gegaan, weet je het vast wel: reizen verbreedt je horizon. Ga je in je eentje op reis, dan leer je jezelf super goed kennen. Helemaal gaaf dus als je een tijdje in het buitenland kan wonen én werken: een digital nomad dus. We leggen je vandaag uit hoe je online geld verdient met de zogeheten ‘digital nomad jobs’.

Ben jij dol op reizen, dan struggle jij vast ook wel met de balans tussen werken en de wereld ontdekken. Reizen is nogal duur, dus je kunt niet zomaar overal heen waar je zou willen. Nou… eigenlijk wel dus! Als digital nomad werk je namelijk online en dat betekent dus dat jij je werk overal mee naar toe kunt nemen. Een tropisch eiland bijvoorbeeld! Lijkt dit jou wel wat, maar heb je geen idee hoe dat moet? No worries, wij hebben vandaag een aantal handige digital nomad jobs voor je.

Wat is een digital nomad?

First things first, want wat is zo’n digital nomad eigenlijk? Als digital nomad heb je alleen een laptop en een goede internetverbinding nodig. Je werkt dus in feite vanaf je laptop en het maakt niet uit wat voor werk je doet. Er zijn speciale digital nomad jobs, maar het is vooral een levensstijl. Je hopt van plek naar plek of blijft een poosje in hetzelfde land hangen, dat maakt niet zoveel uit. De meeste digital nomads kiezen ervoor om dat op een zonnige bestemming te doen. Logisch! Maar: wat kun jij doen om online geld te verdienen? Wij tippen 7 x digital nomad jobs.

9 x digital nomad jobs: wat voor werk kun jij online doen?

Bijles geven

Er zijn een boel opties om bijles te geven, zeker in het Engels. Een grote markt is bijles Engels aan Chinese kinderen. Via een video-verbinding kunt je zo zelf je uren indelen. Perfect dus om te doen vanaf je laptopje in de zon!

Vertaler

Als je een talenknobbel hebt dan is het beroep van vertaler de perfecte digital nomad job voor jou. Overal ter wereld zoeken ze mensen die teksten kunnen vertalen. Fairlingo is bijvoorbeeld handig als je aan de slag wil als vertaler. Je krijgt de opdrachten toegestuurd via de e-mail, die je vervolgens kunt accepteren en vertalen.

Tekstschrijver

Als je een media studie hebt gedaan, kan je blogs schrijven voor websites en magazines. Dit is een hele populaire digital nomad job. All you need is je laptop namelijk! Wel is het slim om op Linkedin je netwerk in te zetten en te kijken of iemand je aan een fijne tekstklus kan helpen.

Website bouwer

Dit is de perfecte digital nomad job voor iedereen die verstand heeft van websites bouwen. Techgirls verzamelen! Je kan zelf codes schrijven, maar ook codes van anderen samenvoegen, bijvoorbeeld door WordPress templates in te richten.

Virtual assistant

Als je freelancer bent, kun je ook reageren op opdrachten als virtual assistent! Dan kun je denken aan taken zoals e-mails beantwoorden, het inplannen van socials of video’s bewerken van andere ondernemers die daar geen tijd voor hebben. Handig!

Social media manager

Zonder een goede social media strategie kom je er vaak niet tussen als bedrijf. Vaak worden deze accounts gemanaged freelancers. De perfecte baan voor digital nomads dus! Je kan je richten op Facebook, Instagram, LinkedIn of natuurlijk gewoon alledrie! Berichten posten uit naam van het bedrijf, video’s (stories) maken, comments van klanten beheren: alles is mogelijk als social media manager.

Recruiter

Sommige recruiters moeten op kantoor verschijnen, maar inmiddels gaat veel ook via LinkedIn, email en telefoon. Perfect dus in dit rijtje voor digital nomad jobs om vanaf een zonnig oord te doen! De gesprekken vinden dan plaats op kantoor en jij maakt de afspraken.