Food

Zó lekker: dit is hoe je zelf tosti-wentelteefjes maakt

Redactie

We hebben de gekste en de lekkerste recepten al voorbij zien komen. We weten nu hoe je zelf vegan curry maakt, of hoe je je eigen chips kunt maken. Maar goed, de madness stopt niet, want vandaag hebben we hét recept voor *drum roll, please* tosti-wentelteefjes voor je.

Recept voor tosti-wentelteefjes

Tosti’s en wentelteefjes staan hoog op ons lijstje met lekkerste dingen ter wereld. Allerhande dacht eens gek te doen en vond het een goed idee om de twee gewoon te combineren tot, jawel, tosti-wentelteefjes. Gelijk hebben ze, want na het lezen van het recept en het zien van het filmpje hebben wij ook ontzettende trek gekregen in zo’n heerlijke lunch (of snack). 

Dit heb je nodig voor tosti-wentelteefjes:
Voor twee stuks

★ 4 sneetjes casinobrood
★ 1 theelepel grove mosterd
★ Een half plakje kaas
★ Een half plakje (roasted) ham 
★ 1 ei
★ 50 milliliter volle melk
★ 1 eetlepel olijfolie
★ Een deegroller

Zo maak je de tosti-wentelteefjes:
Een tosti maken is natuurlijk heel easy, en het maken van de tosti-wentelteefjes is ook heel makkelijk, maar gaat nét iets anders. 

1. Snijd als eerste de korstjes van het brood en maak je brood met een deegroller zo plat mogelijk. Smeer op alle sneetjes een laagje mosterd (zoveel als je zelf wil).

2. Snijd de ham en kaas in 4 kleine vierkantjes – dus twee keer door de helft – en beleg twee sneetjes brood met een plakje kaas, twee plakjes ham en dan weer een plakje kaas. 

3. Leg dan de onbelegde broodjes op de belegde broodjes (met de mosterdkant naar beneden) en druk de zijkanten goed aan. 

4. Dan is het tijd om je tosti te bakken. Klop een ei in een diep bord, met wat melk, peper en zout. Roer dit mengsel en leg dan de broodjes in het bord. Wentel ze om totdat ze goed doordrenkt zijn. 

5. Verhit dan de olijfolie in een grote pan. Daarna kun je de broodjes goudbruin bakken. Draai ze halverwege om zodat beide kanten lekker knapperig worden. Een beetje ketchup bij het serveren – or not – en genieten maar!

Check hieronder de video!

View post on Instagram
 

Bron: allerhandeBeeld: iStock, Instagram

Must reads 👀