Food

3x recepten voor super lekkere vegan curry

We houden van curry en we houden van vegan eten. De ultieme combi? Juist, vegan curry it is. Weet je niet welke curry je dan moet kiezen? Ook dat is niet heel moeilijk, want wij hebben 3 lekkere recepten voor vegan curry voor je uitgezocht.

3x recepten voor vegan curry

Elke keer nieuw eten bedenken is ontzettend lastig, zeker als vegan zijnde. Zin in vegan burgers, een lekker kwarktaartje of gewoon een lekkere andere vegan maaltijd? We got you. Dit keer hebben we de drie lekkerste recepten voor vegan curry’s voor je op een rij gezet.

#1 Recept voor vegan curry met gele linzen

Dit heb je nodig: 
Voor 4 personen

★ 1 middelgrote ui
★ 1 bloemkool
★ 2 eetlepels kokosolie
★ 2 eetlepels Patak’s Madras Indiase kruidenpasta
★ 250 gram biologisch gedroogde gele splitlinzen
★ 300 gram diepvries tuinerwten
★ 400 gram tomatenblokjes in blik
★ 1 biologisch groentebouillontablet
★ 500 milliliter water

Dit is het recept voor de vegan curry:

1. Snipper de ui en snijd de bloemkool in kleine roosjes.

2. Verhit dan de kokosolie in een hapjespan en bak de ui met de kruidenpasta al roerend in de pan voor ongeveer 5 minuten. 

3. Voeg de bloemkool, de gele linzen, de tuinerwten, tomaten, de groentebouillontablet en het water toe en breng dit aan de kook.

4. Laat het met de deksel op de pan 25 minuten op laag vuur koken totdat de linzen gaar zijn. Roer ondertussen regelmatig. En klaar is je curry. Eet smakelijk!

Dit is een recept van Allerhande.

recepten voor vegan curry

#2 Recept voor vegan curry met pitabroodjes

Dit heb je nodig: 
Voor 4 personen

★ 2 eetlepels arachideolie
★ 175 gram uiensnippers
★ 1,5 eetlepel garam masala
★ 1 courgette
★ 2 teentjes knoflook
★ 300 gram extra fijne tuinerwten
★ Een halve zonnatura groentebouillontablet
★ 200 milliliter Blue Band koelverse kookroom
★ 250 milliliter kokend water
★ 8 pitabroodjes
★ 10 gram verse peterselie

Dit is het recept voor vegan curry met pitabroodjes

1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en garam masala op een middelhoog vuur voor ongeveer 2 minuten.

2. Snijd ondertussen de courgette in blokjes en voeg dit toe aan de pan. Pers dan de teentjes knoflook erboven en bak dit voor ongeveer 3 minuutjes mee. 

3. Doe dan de helft van de tuinerwten, het bouillonblokje, drie kwart van de kookroom en het water in een hoge beker en pureer dit met de staafmixer tot een sausje. 

4. Voeg dan de saus samen met de rest van de tuinerwten toe aan het courgettemengsel en breng dit aan de kook. Laat dit met de deksel op de pan voor ongeveer 5 minuten op een middelhoog vuur koken. Breng het lekker op smaak met wat peper en zout. 

5. Dan kun je de pitabroodjes gaan roosteren en de peterselie fijnsnijden. Bij het serveren kun je de curry met nog wat kookroom en de fijngesneden peterselie garneren. Enjoy!

Dit is een recept van Allerhande.

recepten voor vegan curry

#3 Recept voor vegan curry met aardappel, boerenkool en kokosmelk

Dit heb je nodig:
Voor 4 personen

★ 3 grote rode uien
★ 20 gram verse gember
★ 3 teentjes knoflook
★ 700 gram biologische kikkererwten in pot
★ 5 eetlepels olijfolie
★ 2 theelepels gemalen kurkuma
★ 1 eetlepel milde paprikapoeder
★ 2 theelepels gemalen korianderzaad
★ 1 eetlepel komijnzaad
★ 1 kilo vastkokende aardappels
★ 800 milliliter kokosmelk
★ 400 milliliter heet water
★ 1 Zonnatura groentebouillontablet
★ 250 gram verse boerenkool
★ 15 gram verse koriander
★ 1 citroen

Dit is het recept voor vegan curry met aardappel, boerenkool en kokosmelk:

1. Snipper 1 rode ui en snijd de andere 2 in zo dun mogelijke ringen. Schil en rasp ook de gember. Snijd de knoflook fijn en spoel de kikkererwten onder koud water af (laat het goed uitlekken).

2. Verhit de olijfolie in een ruime pan met een dikke bodem en voeg de gesnipperde rode uit toe. Bak dit op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten. Voeg de gember, kurkuma, paprikapoeder, het gemalen korianderzaad, komijnzaad en de kikkererwten toe aan de pan en bak dit nog 5 minuten. 

3. Voeg in de laatste minuut de knoflook toe. Schep dan een kwart van de kikkererwten uit de pan en houd dit apart. Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in stukken van ongeveer 3 bij 3 centimeter. 

4. Voeg de kokosmelk, de aardappelen, het water en het bouillonblokje toe en breng dit aan de kook. Laat het dan ongeveer 17 minuten op middelhoog vuur koken totdat de aardappelen gaar zijn. Plet dan de kikkererwten een beetje met een pollepel. Let op: roer regelmatig en kook het tot een dikke, maar smeuïge curry. Voeg in de laatste 5 minuten de boerenkool toe en kook dit mee.

5. Verhit ondertussen een koekenpan met nog wat olijfolie op middelhoog vuur en bak de uienringen hierin goudbruin. Bestrooi het eventueel met wat zout. Snijd de koriander grof en maak de citroen goed schoon. Rasp de gele schil en pers het uit. 

6. Hiermee kun je de curry op smaak brengen, samen met wat peper en zout. Schep alles bij elkaar op en garneer het met de apart gehouden kikkererwten en uienringen. Eet smakelijk!

Dit is een recept van Allerhande.

recepten voor vegan curry

Bron: AllerhandeBeeld: iStock, Allerhande

Must reads 👀