Lifestyle

Fun fact: dit zijn de 7 verschillende soorten borsten die er zijn

Als je dacht dat er maar twee soorten borsten waren, dan kom je daar na het lezen van dit artikel wel op terug. Alleen groot (zo zien de grootste borsten ter wereld er trouwens uit) en klein is niet meer, want wat blijkt? Er zijn gewoon 7 verschillende soorten borsten. Ehm, ja, dit maakt het allemaal niet simpeler, maar misschien kun jij jouw boobies zo wel beter begrijpen.

Dit zijn de 7 verschillende soorten borsten

Een van de meest vreselijke dingen op aarde is wel het uitzoeken van een nieuwe bh. Want ze zitten of nooit helemáál goed, óf na drie keer dragen is de hele stof alweer uitgelubberd. We just don’t like it. Het blijft elke keer maar een duur grapje – en dus hebben we eens even uitgezocht welke soorten borstpartijen er dan allemaal zijn. Zo kun je in ieder geval een betere keuze maken op het gebied van bra shoppings. 

Volgens bh-merk ThirdLove zijn dít de 7 verschillende soorten borsten.

1. De asymmetrische borsten

Deze boobs zijn, zoals de naam het al zegt, niet helemaal gelijk aan elkaar.  No twins, just sisters. Helemaal niks mis mee natuurlijk, maar soms kan bh-shoppen wel moeilijk zijn hierdoor. 

De bh die het best bij jou past: eentje met vullingen die je eruit kunt halen. 

2. De bel-vorm borsten

Dit zijn de borsten die voller aan de onderkant zijn en wat slanker aan de bovenkant. Niet mega fijn voor je rug, maar goed, als we het voor het kiezen hadden… 

De bh die het best bij jou past: eentje met veel ondersteuning en dikkere bandjes.

3. De naar buiten staande borsten

Deze soort boobs staan inderdaad (surprisingly) naar buiten. Niet per se met veel ruimte ertussen, maar wel met twee tepels die naar de buitenkant wijzen. 

De bh die het best bij jou past: een push-up of t-shirt bh die jouw natuurlijke vorm iets beter laten zien.

4. De wijde borsten

Wijde borsten lijken een beetje op de naar buiten staande borsten, maar het verschil zit ‘m in de tepel én de ruimte tussen je twinnies. De tepels staan namelijk naar voren, en je zou makkelijk drie of vier vingers tussen je borsten kunnen leggen. 

De bh die het best bij jou past: balconette bh’s passen het best bij deze soort. 

5. De slanke borsten

Klein maar fijn, dat is wat slanke borsten zijn (leuk rijmpje). Deze zijn een beetje breder aan de bovenkant en wat smaller aan de onderkant. 

De bh die het best bij jou past: een diepe v-hals (met of zonder push-up) past het best bij deze soort, omdat dit jouw natuurlijke vorm het best weergeeft.

6. De druppel borsten

Druppel boobs lijken veel op de bel-vorm maar hebben iets meer een helling. 

De bh die het best bij jou past: een bh met een diepe v-hals waardoor er iets meer volume in het midden gedeelte van de borsten komt. Dit neemt de helling iets weg.

7. De ronde borsten

Ronde borsten hebben is, denken wij, de droom van iedere vrouw. Gewoon gelijk aan de boven- en onderkant, niks geen gezeur. Helaas komt dit bijna niet voor zonder een boob job, maar het kan natuurlijk wel. 

De bh die het best bij jou past: de balconette bh past het best bij deze vorm en ziet er het meest natuurlijk uit. 

Lees ook:
★ Deze bralettes zijn óók geschikt voor meiden met wat grotere borsten
★ Lifehack: Met deze TikTok-hack werk je je bh-bandjes super makkelijk weg

Bron: Famme.nl, thirdlove.comBeeld: iStock