Lifestyle

Eerste, tweede of derde date? Dit kan je verwachten

Als je weer aan het daten bent, kan dat best ingewikkeld zijn. Bij daten zijn er namelijk allemaal onuitgesproken verwachtingen en ‘regels’. Dit is wat je moet weten over de verwachtingen van een eerste, tweede en derde date.

Verwachtingen eerste date
Op een eerste date zijn er nog niet zoveel verwachtingen. Het belangrijkste op een eerste date is om jezelf te zijn en om te proberen om te ontspannen. Spreek samen af om te wandelen en later een drankje te doen zodat je niet steeds in dezelfde setting hebt en allebei wat losser wordt. De enige regel die sommige mensen hebben op een eerste date? Niet zoenen. Gelukkig mag je dat helemaal zelf weten. Heb je een leuke date gehad en merk je dat de ander jou ook leuk vindt? Dan kun je de ander best een zoen geven bij het afscheid.

Verwachtingen tweede date
Als jullie elkaar nog een keer willen zien, is er al veel goed gegaan. Jullie zijn in ieder geval allebei geïnteresseerd in elkaar! Hou een tweede date ook een beetje casual en leer elkaar beter kennen. Er wordt wel eens gezegd dat een tweede date belangrijker is dan een eerste date en dat klopt wel een beetje. Als je elkaar na twee dates nog steeds leuk vindt en wilt zien, weet je namelijk nog zekerder dat het goed zit tussen jullie. Hoe fijn!

Of er verwachtingen zijn? Een beetje. Als je nog niet hebt gezoend op de eerste date is de kans groot dat jullie dat op de tweede date gaan doen. Maar het is belangrijk dat je je eigen grenzen aangeeft. Wil je niet zoenen en hij/zij wel? Dan is dat ook oké.

Verwachtingen derde date
Things are getting serious! De eerste twee dates zijn geweest en jullie hebben een derde date. Op een derde date worden er meestal serieuzere onderwerpen besproken om te kijken of jullie echt bij elkaar passen. Over een derde date wordt ook vaak gezegd dat dat dé date is waarna je seks hebt. Die verwachting kan dus een beetje in de lucht hangen, maar het is helemaal aan jullie of jullie het gaan doen. Als je alleen wilt zoenen of niet all the way wilt gaan, is dat ook helemaal oké. Een derde date kan daardoor best spannend zijn, maar probeer zo open mogelijk tegen elkaar te zijn en dingen uit te spreken. Dan komt het helemaal goed. 

 
Beeld: iStock

Must reads 👀