News

Dit zijn de nieuwe maatregelen van de persconferentie van vanavond

Redactie

Er is al veel uitgelekt over de persconferentie van vanavond en zo ook welke maatregelen het kabinet gaat nemen. Mocht je geen tijd hebben om de persconferentie te kijken? No problem, wij hebben de maatregelen voor jou op een rijtje gezet!

In de persconferentie van vanavond gaan we horen dat vanaf zaterdag 25 september de coronamaatregelen van de afgelopen tijd verder versoepeld gaan worden. Zo wordt de regel om 1.5 meter afstand te houden afgeschaft en moeten we alleen nog mondkapjes blijven dragen in het openbaarvervoer. Ook evenementen en festivals kunnen zonder een vaste zitplek weer doorgaan. Hierbij moet je alleen een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een negatieve test laten zien voor binnenkomst en dit zal ook in horeca, theaters, bioscopen en sportwedstrijden de regel worden.

Ook wordt het thuiswerkadvies milder en werken op kantoor wordt weer de norm. Daarnaast wordt maandag al een andere regel losgelaten zo hoeft een basisschoolklas niet meer naar huis als er een kind blijkt te zijn met het coronavirus.

Niet alles gaat helemaal open

Niet te snel juichen jongens, want écht uitgaan zit er nog even niet in. De nachtclubs en discotheken gaan wel weer open, maar sluiten om middernacht. Dat is nou net de tijd dat we meestal naar de kroeg gaan, toch? Hier moet je ook weer verplicht een vaccinatiebewijs, negatieve test of herstelbewijs laten zien.

Daarnaast is het ook nog een puntje van discussie of binnen evenementen aan een maximaal aantal bezoekers wordt gehouden. Dit wordt waarschijnlijk een maximumcapaciteit van 75 procent, maar dat is nog niet helemaal duidelijk! Wij zijn heel erg benieuwd naar de persco van de ministers van vanavond en kunnen ons geluk niet op met alles wat weer kan!

Bron: AD.nlBeeld: Getty Images