Lifestyle

Herkenbaar much: 7 dingen die elke student doet


Je wordt altijd ingedeeld in een groepje bij die ene student die niets doet en het leed dat elke dag koken als je op jezelf woont heet. Dit zijn 7 dingen die heel herkenbaar zijn voor iedere student

1. De lange collegedagen maken je doodmoe
Urgh, als je een slecht rooster hebt zit je soms urenlang in de schoolbanken. Zeg maar dag tegen je concentratie. Zeker in de eerste weken ben je gegarandeerd heel moe.


2. Je wordt altijd ingedeeld in een groepje bij die ene klasgenoot die niets doet
Die ene jongen die elke dag in trainingspak naar school komt of dat meisje dat zegt alle dingen van het groepsproject te doen maar het niet afmaakt. Het leed dat project- of werkgroepen heet! Adem in, adem uit.. het komt allemaal goed… ooit.


3. Je uitstelgedrag steekt soms weer de kop op
Het nieuwe studiejaar is begonnen en hallo, daar is je uitstelgedrag al weer. Op de klok is het 19:05 dus je gaat om 20:00 beginnen. Maar nu écht. Ja, heel logisch!


4. Je besluit je uitstelgedrag aan te pakken (maar dat lukt niet altijd)
Goed studeren kun je leren, check deze YouTubers maar eens die je helpen met plannen en de beste studeertips geven. Alleen je uitstelgedrag aanpakken blijf gewoon best wel heel lastig, right?


5. Leven met huisgenoten
Studeren én elke dag iets eetbaars klaarmaken is gewoon ingewikkeld. Als je huisgenoot voorstelt om eten te bestellen ben jij helemaal voor.


6. Je bent altijd arm als student
Shoppen bij de Zara, drankje op het terras, hapje eten met de meiden. Ja, als student ben je altijd arm. Geen idee waar al dat geld naartoe gaat.


7. Last-minute dingen voorbereiden
Je presentatie staat netjes klaar op je laptop alleen weet je niet hoe je alles gaat doen straks. Oh well, tijd om te improviseren en te duimen voor een goed cijfer dan maar!

Beeld: iStock