Fashion

Dit zijn de sneaker trends voor het najaar van 2021/2022

Alle sneaker fans verzamelen! Wij deden onderzoek naar de sneaker trends voor dit najaar en brengen graag rapport uit! Want welke comfy trainers horen er dit najaar aan je voeten? Dit zijn de sneaker trends van 2021/2022.

Sneakers zijn multi functioneel, maar bovenal gaan we toch al gauw af op het uiterlijk (we gaan er namelijk stiekem wel vanuit dat ieder paar sneakers comfortabel zit, daarvoor heten ze sneakers toch?). En als het aankomt op uiterlijk, kunnen we nogal wat kanten op – want ga je voor chunky? minimalistisch? Sportief? Classy? You name it, and we will find it.

Sneakers online shoppen op BOETIEK.NL

Op BOETIEK.NL vergelijk je het sneakeraanbod van heel veel merken en lokale boetieks in één overzicht. BOETIEK.NL is een platform dat de collecties van merken, boetiekjes en duurzame webshops bij elkaar verzameld – je vindt hier truien, tops, jurken en nog heel veel meer. Met behulp van makkelijke filteropties, selecteer je alleen de producten van je favoriete merken in je favoriete kleur. En, mocht je dit keer een duurzamere keuze willen maken kan dit ook – met de duurzame zoekfilters (vegan leer, biologisch katoen en gerecycled materiaal) vind je kleding en schoenen die met iets meer liefde voor milieu en planeet zijn geproduceerd – hoe top is dat!

Nu even terug naar de sneaker trends – wij sommen ze voor je op.

Retro-vibe sneakers

Retro sportschoenen hebben al een tijdje een comeback gemaakt, maar ook dit najaar zien we ze. Het liefst met witte sportsokken erin, voor de ultieme retro style. Welke sneakers perfect in deze trend passen zijn toch wel de witte New Balance WX452. Voel je de vibe al?

Alledaagse atletische sneakers

Dit type schoen is ook wel een kruising tussen een sportschoen en sneaker – “ga je naar gym of gewoon een koffie halen in de stad?” – vibes krijgen wij bij deze sneaker. Sportief uiterlijk, maar kan ook prima gecombineerd worden met een geklede pantalon of wide-leg jeans bijvoorbeeld. Kortom, deze schoenen zijn must-haves voor dit najaar!

OG canvas sneakers

You like them or not, maar Canvas sneakers zoals de oldie goldie Converse All Stars zijn ook dit najaar hot. Kies wel voor de platform variant, net even wat minder school-kid vibes én doet nog wat voor je lengte ook. Deze sneakers staan ook top in combinatie met een wijde pijpen jeans.

Hoge sneakers

Per seizoen zien we nogal verschil in de hoogte van de sneaker, waar het ene jaar lage sneakers hot zijn kan het zomaar zijn dat het jaar erna de hoge sneakers in trek zijn. Ook dit najaar zien we veel hoge sneakers, denk bijvoorbeeld aan de Air Jordan 1 sneakers die we hierboven al noemden, of de Sk8 High Top sneakers.

sneaker trends 2021 2022

Air Jordan 1 Sneakers

Last but not least en niet helemaal een trend, maar zo’n hit dat deze echt in deze lijst thuishoort. Want dé sneakers voor mannen en vrouwen op dit moment zijn toch wel de Air Jordans van Nike. Deze coole sneakers zien we bij menig influencers voorbij komen, en sowieso staat heel Instagram er vol mee om nog maar te zwijgen over het straatbeeld. Het fijne aan deze sneaker is dat hij in zoveel kleurcombinaties is uitgevoerd, dat je (gelukkig) niet hetzelfde paar als je beste vriendinnen hoeft te kopen.

Benieuwd geworden? Neem een kijkje in de sneakers collectie op BOETIEK.NL en ontdek jouw nieuwe favoriete paar!

Beeld: iStock

Must reads 👀