Lifestyle

Niet zo’n fan van je schoonouders? Op deze manier verberg je dat het beste

Voor de een is het een feest om bij schoonfamilie op bezoek te gaan, maar voor de ander kan zo’n dag (!) niet snel genoeg voorbij zijn. Het is soms toch zó moeilijk om niet te laten merken dat je niet zo fan bent van de ouders van je lover. Als je deze tips volgt, dan gaat dat verborgen houden van je feelings gegarandeerd zonder problemen.

Tips voor een dag bij je schoonfamilie

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeggen ze toch? Nou, in dit geval is dat zeker zo. Er is vast een reden waarom je je schoonouders niet zo leuk vindt en waarom je nog liever het hele huis schoonmaakt dan dat je op visite moet gaan. Het klinkt misschien een beetje gek, maar ga voor jezelf na wáárom je het niet zo leuk vindt.

Krijg je bijvoorbeeld altijd een berg commentaar over je heen? Wees hier dan op voorbereid, dan komt zo’n opmerking voor jezelf niet per se meer als een verrassing en kun je er veel beter op reageren.

Vermijd alle hard feelings-gesprekken

Je motto tijdens een bezoek aan je schoonfamilie is: voorkomen is beter dan genezen. En het is waar, want heb je bijvoorbeeld van deze hard feelings-gesprekken waarbij je gewoon wéét dat er ergernissen gaan ontstaan, dan kun je zulke convo’s maar beter niet hebben, toch?

Laat het allemaal over je heen komen

Makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is écht zo. Het ene oor in en het andere weer uit. Bedenk voor jezelf dat het gelukkig maar een paar uur duurt en dat het allemaal zo weer voorbij is. Uiteindelijk ben jíj degene die met je man of vriend weer teruggaat naar huis, right? 

Drink niet te veel

Wanneer je juist zou denken dat alcohol de sfeer wat losser maakt, kan het juist tegenstrijdig werken. Met een beetje teveel schnapps op kan het nog wel eens zo zijn dat je je gezichtsuitdrukkingen en je geërgerde zuchtjes nét teveel laat zien en horen. Oppassen dus, voordat je dingen gaat doen waar je later spijt van hebt.

Fake it till you make it

Nog een leuke mantra dan, want blijkbaar helpen die heel goed in dit soort situaties. Just fake it till you make it. Ofwel, lachen om dingen die je niet grappig vindt en uiteindelijk kramp krijgen in je kaken. Het is even lastig, maar misschien voel je je wel minder geërgerd als je een neppe lach opzet? Hopelijk ga je er zo zelf ook in geloven.

Lees ook:
★ Als je deze vijf dingen doet ben je een echte ‘dating chameleon’
★ Auch: 9 x red flags tijdens een eerste date

Bron: CosmopolitanBeeld: iStock

Must reads 👀