Lifestyle

Waarom je nu nog moet beginnen met het maken van een vision board

Je ziet ze op Pinterest en Instagram nu alleen maar voorbijkomen: zelfgemaakte vision boards. Vaak zie je de perfecte collage van verschillende mooie plaatjes op zo’n bord. Dat willen wij ook wel, denken we dan. Maar waar is zo’n vision board nou eigenlijk goed voor? Wij leggen het je uit. 

Waarom je een vision board moet maken

De naam zegt het al: vision board ofwel een visiebord – een muur, stuk papier, of bijvoorbeeld een prikbord waarop je allerlei foto’s, quotes en dergelijke plakt. Het is niet alleen heel leuk om een middagje met het maken van zo’n vision board bezig te zijn, het is blijkbaar ook nog eens heel effectief voor het vaststellen en visualiseren van jouw doelen. Zo werkt het. 

Visualisatie

Als je een eigen bedrijf hebt, heb je er vast wel eens van gehoord. Het vaststellen van je doelen is ontzettend belangrijk om te groeien. Je kunt dat natuurlijk gewoon op een papiertje opschrijven en boven je bed hangen, maar als je je life goals op een afbeelding hebt staan, is het veel makkelijker om je doelen ook echt te realiseren. 

Leuke reminder

Een van de belangrijkste dingen bij een vision board is dat je dingen opplakt waarvan jij blij en gelukkig wordt. Als je bijvoorbeeld de droom hebt om te gaan reizen, dan kan het helpen om foto’s op te plakken van de plek waar je allemaal heen wil. Zet je dit bord of papier op een opvallende plek in je woon- of slaapkamer, dan word je altijd aan je goals herinnerd. Plus: maak je een hele mooie aesthetic vision board dan staat-ie ook nog eens geweldig in je interieur.

Zo maak je een goed vision board 

Het maken van een visiebord is een van de makkelijkste dingen op aarde. Het enige wat je nodig hebt is: een prikbord (zo kun je altijd foto’s en teksten erbij of er juist afhalen zonder enige moeite) of een stevig stuk papier en foto’s en teksten die je wil gebruiken. 

Nummer één tip bij het maken van een visiebord: gebruik Pinterest – hier staan allerlei mooie plaatjes en quotes die jouw doelen stuk voor stuk geweldig kunnen visualiseren. 

Dan is het tijd om je gekozen plaatjes uit te printen en op je bord te prikken of te plakken. De indeling is volledig aan jezelf, als je je doelen maar goed kunt zien met één blik op je bord. 

Opvallend

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is je gemaakte vision board op een opvallende plek in je huis te zetten. Elke keer dat je er dan langs loopt word je herinnerd aan je doelen en krijg je weer nieuwe motivatie. Heb je weer nieuwe doelen of wil je je bord gewoon weer even veranderen? Geen probleem, je kunt zo weer een nieuwe maken. 

Lees ook:
★ Zo gebruik jij je smartphone om super toffe foto’s te maken
★ Cute tech gadgets waarmee je het nieuwe schooljaar goed start

Bron: workjuice.nlBeeld: iStock, Pinterest