News

In Amsterdam staat een kamer te koop van 11 m2 voor 100.000 euro (!) (zonder toilet)

Dat het anno 2021 lastig is om een appartement te kopen, of er überhaupt een huren, wist je vast wel. De huizenmarkt is ontploft en dat merk je vooral in de Randstad. RTL Nieuws schrijft nu over een woning die écht de kroon spant: een kamer van 11m2 voor 100.000 euro, zónder eigen toilet. Excuse us?!

Het is een gekte op de huizenmarkt as you know, maar RTL nieuws ontdekte een pareltje waar je spontaan van achterover valt. Wat dacht je van een kamer van 11 vierkante meter, voor het ‘luttele’ bedrag van honderdduizend euro? Oh my god. Je woont dan wel in hartje Amsterdam, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Je hebt bijvoorbeeld geen eigen keuken of toilet, die moet je delen. Een wasbak heb je wel. Pfiew.

Zak geld 
Die 100.000 moet je ook echt hebben liggen, want een hypotheek afsluiten bij de bank zal niet lukken omdat het geen zelfstandige woonruimte is. Daarvoor moet je namelijk tenminste een eigen voordeur, een eigen keuken en een eigen toilet hebben. En mocht je nu denken: voor een ton heb ik wel mooi een kamer in Amsterdam zonder verdere vaste lasten, think again. Maandelijks betaal je namelijk nog eens 172,17 euro voor internet, water en licht, plus schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimtes. Voor het stoken wordt nog zo’n 30 euro extra gevraagd, waarmee het totaalbedrag op 202,17 per maand komt. Heftig!

Wanhopig
Duidelijk is wel dat de makelaar zoekt naar het uiterste van wat mensen bereid zijn te betalen. Volgens de gegevens van Funda staat de kamer al vijf maanden in de verkoop. Dat is extreem lang te noemen. In het tweede kwartaal stond een huis gemiddeld slechts 24 dagen te koop. Dat is nog eens andere koek!

Bron: RTL NieuwsBeeld: iStock, Funda