Lifestyle

Auch: 9 x red flags tijdens een eerste date

Redactie

Tijdens eerste dates probeer je altijd een open mind te houden. Je stapt er blanco in, om te kijken of het iets kan worden. Laat dat je er niet van weerhouden om goed op te letten hoe je date zich gedraagt. Wij verzamelden de ultieme red flags op je eerste dates.

red flags eerste date

Red flags tijdens je eerste date

En opletten hoe iemand zich gedraagt tijdens je date, doe je door op zoek te gaan naar de ‘red flags’. Het betekent natuurlijk niet dat je tijdens de hele date moet kijken of je gezelschap een ‘foutje’ maakt, maar het is wel goed om te kijken of er zich niet nu al dingen voordoen waar je het eigenlijk niet mee eens bent. Als je op déze negen dingen let, kan dat je heel veel tijd schelen, want verder daten met een ongemanierde partner zien we niet helemaal zitten, toch?

Lees ook: 
★ 8x awkward verhalen van mensen die hun schoonouders voor het eerst ontmoeten

Let op of…

… je date de hele tijd op de telefoon zit

Het maakt niet uit of dit de setting is of niet, de hele tijd op je telefoon zitten tijdens een date, is gewoon niet zo netjes. Het komt ongeïnteresseerd over. Een goede om op te letten, dus. Ook handig om eventuele *kuch* verslavingen op te merken.

… je date constant over exen praat

Natuurlijk is eventjes praten over een ex of wat daarmee gebeurd is, helemaal niet erg, want je probeert elkaar te leren kennen. Maar mocht je date wel heel veel praten over zijn vorige liefde, dan is het misschien goed om daar even over na te denken. Hallo mentale issues?

… je date voor jou bestelt

Als je date voor jou gaat beslissen wat je mag eten of drinken tijdens een date, dan kan dat duiden op controlerend gedrag. Je bent waarschijnlijk hartstikke volwassen en kan je prima zelf de keuze maken wat je naar binnen propt. Tenzij je zelf hebt gezegd ‘kies jij maar’ of ‘het maakt me niet uit’, dan is het natuurlijk een ander verhaal. Maar anders…

… je date slechte manieren heeft

Niemand vindt het leuk om met iemand uit te gaan die best wel een beetje ongemanierd is. Vervelend gedrag tegenover bijvoorbeeld serveersters of andere mensen, dat is misschien zelfs wel een beetje beschamend. Let hier goed op en bedenk voor jezelf of je daar wel verder mee wil.

… je date jou laat betalen

Ze noemen het ‘going Dutch’ op een date – wanneer iedereen voor zichzelf betaalt. Geen probleem natuurlijk, tenzij je date jou láát betalen. Met het smoesje ‘ik ben mijn portemonnee vergeten’ ofzoiets. Het is niet erg als je zou moeten betalen, maar het kan wel laten zien wat je date voor normen en waarden heeft.

… je date jou niet aan het woord laat

Voor zover wij weten zijn eerste dates om elkaar beter te leren kennen. Een two-way street, toch? Dat betekent dus dat jullie allebei moeten praten. Mocht jouw date dat niet helemaal snappen, zouden wij een tweede date toch maar even goed overdenken.

… je date steeds aan het opscheppen is

Niemand houdt van een opschepper. Gaat het gesprek alleen maar over hoe geweldig je date wel niet is, dan zouden wij rap een uitvlucht zoeken. Het zou namelijk in een relatie een teken kunnen zijn dat je partner zichzelf nét iets belangrijker vindt dan jou.

… je date dronken of sterk aangeschoten wordt

Nogmaals, tenzij het de setting is (kunnen we het ons niet zo goed voorstellen, maar goed) is het geen probleem. Maar dronken of echt heel erg aangeschoten worden tijdens een date is een no-go. Zélfs als je een avondje bent gaan kroegen.

… je date flirt met andere mensen tíjdens jullie date

RED. FLAG. Do we need to say more?!

Lees ook:
★ 50 vragen om aan je lover te stellen om hem (nog) beter te leren kennen
★ 7x de leukste budget date ideeën voor jou en je crush

Bron: PooshBeeld: iStock