Lifestyle

Vier redenen om nu alvast in de kerststemming te komen

Het is nooit te vroeg om alvast in de kerststemming te komen. Droom jij nu ook alweer weg bij de plaatjes van een grote kerstboom met heel veel lampjes, cadeautjes onder de boom en een lange eettafel met een heerlijk kerstdiner? Zet je de kerstplaylist alvast in augustus op repeat? Kijk je ernaar uit om je lievelings kersttrui alvast uit de kast te pakken? Wat ons betreft kan kerstmis niet snel genoeg beginnen. Hier vier redenen waarom je je alweer kunt verheugen op 25 en 26 december!

Kerstdiner

Niets is leuker dan een mooi gedekte eettafel met Kerstmis. Het is een goed moment om uit te pakken. Trek het mooiste tafelkleed van zolder, poets je servies op en zet de tafel vol met mooie kandelaars met kaarsen. Ga all out met een chic zesgangendiner of houdt het simpel met gewoon een goed hoofdgerecht en een dessert. Een tip voor een ontspannen diner: laat alle gasten (of bijvoorbeeld per koppel) een gang of gerechtje maken. Helemaal makkelijk wanneer ze dit van tevoren doen en niemand nog heel lang in de keuken hoeft te staan. Bovendien hoeft het ook niet allemaal spectaculair te zijn. Maak je favoriete pasta gerecht, serveer een bolletje ijs met chocoladesaus, denk vooral niet te moeilijk. Uiteindelijk gaat het erom dat je gezellig met z’n allen aan tafel zit. Heerlijk lang natafelen met koffie en bonbons en daarna nog spelletjes doen, hoe lang duurt het nog voordat het kerst is?

Kerstpakketen

Het blijft ieder jaar toch weer leuk om uit te kijken naar je kerstpakket. Wat wordt het deze keer? Heeft je werkgever uitgepakt of ben je lichtelijk teleurgesteld? Wellicht heb je zelf ook wel een reden om een iemand iets cadeau te doen en ga je een zelf een kerstpakket sturen. Misschien heb je wel een eigen bedrijf en wil je je personeel dit jaar eens goed in het zonnetje zetten. Maar je hoeft het natuurlijk niet alleen vanuit een bedrijf te doen. Je kunt ook uit persoonlijke overwegingen een leuk kerstpakket naar iemand sturen. Gewoon als bedankje voor iemand die je in deze tijd extra dierbaar is geweest of je heeft geholpen. Bedrijven lijken elk jaar weer groter uit te pakken. Zeker ten tijden van corona willen ze natuurlijk een extra blijk van waardering geven aan het personeel. Het is geen gek idee om je er nu al in te verdiepen. Wil je iets sturen dat niet heel standaard is, dan kan het best nog wel eens wat meer tijd kosten. En zo heb je zelf ook meer de tijd om met een origineel idee te komen. Als je zelf een kerstpakket gaat versturen, dan is het geen slecht idee om daar nu al dus over na te denken. Voor je het weet is het alweer zover.

Samen zijn met familie en vrienden

Dit jaar kunnen we het samenzijn met familie en vrienden wel extra hard gebruiken. Laten we met z’n allen hopen dat we dit jaar gewoon weer zonder maatregelen bij elkaar aan tafel kunnen zitten, cadeautjes kunnen openmaken rond de kerstboom en gewoon kunnen genieten van elkaars gezelschap. Ten slotte is dat toch waar Kerstmis om draait, het samenzijn met je vrienden en familie. En nu is dat harder nodig dan ooit. Wat fijn om weer uit te kijken naar die lange avonden aan tafel. Heerlijk spelletjes doen tot in de late uurtjes en warme chocolademelk drinken na een koude winterwandeling. Misschien kun je eindelijk je familie die in het buitenland woont weer in de armen sluiten of knuffelen met je oma die je al maanden niet meer hebt aangeraakt.

Kerstboom

De dagen worden alweer korter! Dus genoeg reden om weer uit te kijken naar de donkere winterdagen waarbij je overal in de straten de gezellige aanblik hebt van de kerstbomen door de ramen. Heb je de ruimte, kies dan voor een lekkere grote boom. Hang hem helemaal vol met sfeervolle lichtjes. Kies daarbij wel voor warm, geel licht en niet wit. Heb je de ruimte niet voor een groot exemplaar, dan neem je natuurlijk gewoon een klein boompje. Daar kun je net zo goed wat lampjes en ballen in ophangen, maar het zorgt er alsnog voor dat je helemaal in de kerststemming komt. Wil je echt geen boom? Dan hang je de lampjes gewoon op andere plekken in huis. Zorgt direct voor een warme sfeer. Daarna ‘vergeet’ je de rest van het jaar om ze weg te halen. Wat extra sfeer in house is nooit verkeerd toch? Merry Christmas everyone!

Beeld: Unsplash

Must reads 👀