Lifestyle

Goed om te weten: de pil kan minder betrouwbaar zijn op vakantie

Ben jij nog niet klaar om moeder te worden? Dan gebruik jij vast anticonceptie. Een van de meest voorkomende anticonceptiemiddelen is de pil. Deze is erg betrouwbaar, maar hij kan op vakantie minder betrouwbaar zijn. Wil jij weten waarom? Lees dan snel verder!

Waarom de pil minder betrouwbaar kan zijn op vakantie

De anticonceptiepil is een blessing en een curse. Het zorgt ervoor dat je niet zwanger wordt en het helpt tegen acné. Helaas zijn er ook veel nadelen zoals moodswings en als je hem vergeet ben je in pure paniek. Wist jij dat de pil minder betrouwbaar kan zijn op vakantie? Wij leggen je uit waarom.

Vergeten

Als je op vakantie bent zit je in een heel ander ritme dan thuis. Overdag chill je lekker bij het zwembad. In de avond geniet jij van een uitgebreid diner met een cocktailtje na. Omdat je ritme zo anders is vergeet jij de pil vaker te slikken dan thuis. In Nederland zit het slikken in je routine, maar op vakantie ben je hier helemaal uit.

via GIPHY

Tijdsverschil

Ga jij op vakantie naar een andere tijdszone? Dan neem jij je pil op een heel ander moment dan je normaal thuis doet. Misschien slik jij elke avond voor het slapen gaan je pil. Maar als je in Australië gaat slapen wordt je in Nederland net wakker…

Ziekte

Ook als je ziek wordt in het buitenland kan dit effect hebben op de werking van je pil. In andere landen zijn de regels rondom voedsel een stuk minder streng. Als jij lekker aan de Aziatische streetfood zit kan het voorkomen dat je lichaam dit niet aankan. Als jij daarna aan de diarree zit of moet overgeven kan het zijn dat je lichaam de pil nog niet helemaal heeft opgenomen. Hierdoor werkt hij dus minder goed. Ook kunnen antibiotica effect hebben op de werking. Moet jij in het buitenland aan de antibiotica? Zeg dan altijd dat je aan de pil zit! Twijfel jij over de werking van je pil? Dan is het altijd goed om een condoom te gebruiken, just in case. Liever te veel dan te weinig anticonceptie.

via GIPHY

Bron: Grazia.nlBeeld: istock