Lifestyle

Apple lovers opgelet: alles wat je moet weten over de iPhone 13

Wij zijn stapelgek op Apple producten en daar schamen we ons niet voor. Als jij dit herkent, ben je waarschijnlijk ook super benieuwd naar de nieuwste iPhone 13Rumour has it dat het nieuwe model in het najaar van 2021 uitkomt. We praten je bij.

Alles wat je moet weten over de iPhone 13

Hoewel het pas een jaartje geleden is dat de iPhone 12 verscheen, draaien de geruchten over een nieuwe versie natuurlijk alweer op volle toeren. Wat voor camera’s krijgt de iPhone 13, hoe ziet hij eruit (wordt ie net zo pretty als de vorige editie!) en wanneer kunnen we ‘m verwachten? Geen paniek, wij hebben een handig overzichtje gemaakt over alle geruchten die overal op internet rondslingeren. Zodat jij straks precies weet voor welke nieuwe telefoon jij wil gaan, als het zo ver is!

Welke modellen komen er van de iPhone 13?
Helemaal zeker weten we het nog niet, maar het is duidelijk dat Apple dit jaar weer vier modellen uitbrengt. Er komt waarschijnlijk net zoals vorig jaar een mini versie met een scherm van 5.4 inch, een iPhone 13 van 6.1 inch, iPhone 13 Pro van hetzelfde formaat en een iPhone 13 Pro Max van 6.7 inch. That’s a lot! Als deze geruchten kloppen, zijn de formaten precies hetzelfde als de voorgaande serie uit 2020. Mocht je nu een mini iPhone willen scoren, dan is dit jaar je laatste kans. Omdat de verkoop tegenvalt, verdwijnt ie waarschijnlijk uit het aanbod van Apple, zo schrijven de kenners op internet. 

Zo gaat de iPhone 13 eruit zien
De verwachting is dat we dit jaar hetzelfde type beeldscherm krijge  voor de iPhone 13: een OLED-scherm in alle varianten. Een verandering in het design is de notch, oftewel de inkeping bovenin het scherm voor de selfiecamera en sensoren. Dit jaar zou de notch volgens de rumours een stuk kleiner worden. Over de kleuren weten we nog niet zoveel. Ht gerucht gaat dat er een brons-oranje kleur uitkomt van de iPhone 13. Ook zou de nieuwe iPhone in een donkere kleur, tegen zwart aan, uitkomen.

iPhone 13: always on display
Een scherm dat altijd aan staat, ook als het beeldscherm vergrendeld is. De kans bestaat dat de iPhone 13 van deze functionaliteit voorzien. Informatie zoals de tijd en recente notificaties heb je hiermee nog sneller binnen handbereik. We kennen een always-on-modus al van de Apple Watch. Verder zijn er geruchten over een supersnelle beeldverversingssnelheid van 120 Hz. Hierdoor scroll je soepeler door je content heen, perfect! De iPhone 12 heeft een verversingssnelheid van 60 Hz, dat is dus een fikse verbetering.

iPhone 13: cameraverbeteringen
Elk jaar weer doet Apple haar best om de camera’s nóg beter te maken. De beeldstabilisatie die ook in de iPhone 12 Pro Max zit, wordt waarschijnlijk naar meer toestellen gebracht. De sensor verschuift bij deze stabilisatie, waardoor de lens fysiek meebeweegt bij het filmen en fotograferen. Ook lijkt het erop dat de iPhone 13 Pro en 13 Pro Max grotere lenzen krijgen. Spannend!

Hoe sterk wordt de batterij van de iPhone 13?
De batterij van de iPhone 13 Pro Max, de grootste en duurste variant, krijgt de grootste en sterkste batterij. Of de telefoons ook echt langer meegaan dan de vorige edities, is nog maar de vraag, omdat sommige nieuwe functies meer vragen van de batterij. Een beter beeldscherm bijvoorbeeld. Je kan natuurlijk niet álles hebben!

iPhone 13: wat gaat hij kosten?
Zeker is het nog niet, maar zoals ieder jaar wordt er wel al veel gesproken over de prijs. En ja, voor een fijne telefoon heb je waarschijnlijk best wat geld over! De iPhone 13 mini zal rond de € 810,- kosten, terwijl de iPhone 13 voor ongeveer € 910,- te koop zal zijn. Wil je voor de iPhone 13 Pro gaan? Verwacht dan een prijs rond de € 1160,-. Met de Pro Max ben je waarschijnlijk ongeveer € 1260,- kwijt. 

Wanneer komt de iPhone 13 uit?
Dat de iPhone 13 in september 2021 gaat verschijnen lijkt vrij zeker. Meestal verschijnen nieuwe iPhone modellen in het najaar. Apple geeft er altijd een hele presentatie over! Volgens de geruchten kunnen we de presentatie rond 14 september verwachten en de release rond 24 september. We keep you updated!