Travel

Bella ciao! 7 steden in Italië die zo mooi zijn dat jij ze gezien moet hebben

Droom jij van een stedentrip door de mooiste steden in Italië? Wij snappen het helemaal! Dit prachtige land heeft lekker eten, een interessante geschiedenis en een prachtige taal. Speciaal voor de echte reizigers hebben wij een aantal steden in Italië op een rijtje gezet die jij sowieso een keer wil bezoeken!

Steden Italië: De 7 mooiste plekjes in de laars

Ben jij benieuwd naar de steden in Italië, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? We got you! Speciaal voor de mensen met wanderlust hebben wij een lijstje gemaakt met de mooiste steden in de laars.

1. Rome

Als je denkt aan bekende steden in Italië dan denk je waarschijnlijk aan Rome. Deze eeuwenoude stad ziet er uit als een openluchtmuseum. Overal staan oude zuilen, standbeelden en andere archeologische ontdekkingen. Hou jij van geschiedenis? Dan is Rome de place to be!

Steden Italië

2. Florence

Florence a.k.a. Firenze is de hoofdstad van de Toscane. Deze stad staat bekend om zijn prachtige kunst, cultuur en geschiedenis. Florence is de plek waar Michelangelo, Dante en Botticelli hun bekenheid hebben gekregen. De filmreeks van de Da Vinci Code speelt zich ook veelal af in deze mooie stad. De filmlocaties zijn super makkelijk te vinden en te bezoeken!

3. Venetië

Venetië is de Italiaanse stad van de liefde. Deze stad is gebouwd in het water. Dit zorgt ervoor dat de stad bestaan uit super veel mooie meren en grachten. Ga jij hier met je lover naartoe? Dan is het een romantisch idee om op een rondvaart te gaan op een gondel, maar dit is helaas wel super duur… Je kan wel de watertaxi pakken om Venetië goedkoop vanaf het water te zien.

4. Napels

Als jij opzoek bent naar steden in Italië kan je Napels niet overslaan. In deze mooie stad in het zuiden is de pizza margherita uitgevonden. De perfecte plek voor een lekkere pizzapunt! De stad kan heel druk zijn, maar als je daar doorheen kijkt zie je mooie pleintjes en prachtige uitzichten. Tip: Pompeï ligt dicht bij Napels en is zeker de moeite waard om te bekijken!

5. Lucca

Wil jij je stedentrip op z’n Nederlands doen? Dan kan je fietsen over de vier kilometer lange stadsmuur van Lucca. Deze stad is niet heel erg bekend en niet zo groot, maar wel net ze prachtig als de andere steden! Mooie pleintjes en leuke restaurantjes met lekker eten. Lucca heeft het allemaal.

6. Siena

Wil jij je rondje Toscane compleet maken? Dan moet je ook langs Siena! Deze stad is ook wel bekend als ‘klein Florence’. Door de middeleeuwse gebouwen heb je het gevoel dat je jaren terug in de tijd bent. Er zijn een stuk minder toeristen als in de grote steden, maar Siena is net zo mooi!

7. Milaan

Ben jij een echte fashionista? Dan moet jij Milaan gezien hebben! In deze modestad zijn alle grote merken te vinden, maar ook de kleine boetiekjes zijn prachtig. Dit is de perfecte stad om een dagje te shoppen! Ben jij klaar met winkelen? Dan kan je ook genoeg cultuur snuiven in de stad. Dit klinkt als een win-winsituatie.

Beeld: istock

Must reads 👀