Food

Het makkelijke recept voor een super yummy donut-koffie

Ben jij ook zo gek op koffie en donuts? Dan hebben wij een recept wat jij wil hebben! Met dit super simpele recept kan jij je koffie laten smaken naar donuts en dat zonder die dure siroop. Ben jij benieuwd? Lees dan snel verder!

Recept: yummy donut-koffie

Hou jij van experimenteren in de keuken? Dan hebben we een super leuk recept voor jou! Je kan super makkelijke een heerlijke koffie maken die smaakt naar donuts. Ja, je leest het goed! Barist kampioen James Hoffmann deelde het recept voor een donut latte. Met dit drankje won hij de barista-kampioenschappen won in Engeland in 2007. Wij hebben dit recept opgezocht en hij is zeker het proberen waard!

Dit heb je nodig:

– Melk
– Donuts
– Espresso

Zo maak je de donut-melk:

Snijd de donuts in stukken en duw ze een beetje plat. Verwarm dan een steelpannetje met melk. Als de melk tussen de 40 en 50 graden is dan leg je de stukjes donut er in. Zet het vuur uit en haar de pan van het vuur. Laat dit ongeveer 25 minuten intrekken. Giet daarna de melk met de stukjes donut door een zeef. Tip: duw op de stukjes donut zodat alle melk eruit komt. Laat dit goedje een nacht in de koelkast staan. Zeef de donut-melk de volgende dag nog een keer. Zo weet je helemaal zeker dat er geen stukjes meer inzitten!

Zo maak je de donut-koffie:

Hoe maak je dan de donut koffie? Gebruik voor 1 kopje koffie 40 ml espresso, 20 ml gewone melk en 20 ml donut-melk. Meng de beide soorten melk goed door elkaar en klop het dan op zoals je normaal ook zou doen. Tada, jou zelfgemaakte donut-koffie is klaar!

Wil jij het hele recept nog een keer zien? Bekijk dan de video hieronder!

View post on Instagram
 

Wil jij meer leuke recepten proberen? Lees dan ook:
– Perfecte weekendsnack: deze Ferrero Rocher koekjes met Nutella
– Healthy snack: zo maak je gezonde lemon bars
– Frappuccino maken? Dit is het meest easy recept ooit

Bron: beautify.nlBeeld: istock

Must reads 👀