News

Chocolate lovers opgelet: chocolade als ontbijt helpt bij afvallen blijkt uit onderzoek

Chocolade eten bij het ontbijt wordt meestal gezien als ongezond en niet goed. Maar nu blijkt uit een nieuwe studie dat chocolade eten als ontbijt juist goed is voor je lichaam! We vertellen je waarom.

Chocolade als ontbijt blijkt gezond

Volgens een recente studie blijkt het eten van melkchocolade goed te zijn.Het helpt je lichaam namelijk om vet te verbranden. Huh? Ja echt! Onderzoekers van het Brigham and Women’s Hospital in Boston, VS, gaven 100 gram melkchocolade aan 19 postmenopauzale vrouwen binnen een uur na het wakker worden.

Onderzoek chocolade eten als ontbijt

Dit deden ze nog eens een uur voordat ze gingen slapen. Dit duurde in totaal twee weken. Zijn ze dan juist niet aangekomen? Je zou denken van wel aangezien chocolade niet mega gezond is. De resultaten waren juist positief. Het hielp de deelnemers juist afvallen en geen gewichtstoename. De studie suggereert dat chocolade eten als ontbijt daadwerkelijk helpt bij het verbranden van vet en het glucosegehalte in het bloed te verlagen. Hmm, wij weten wel wat we morgen als ontbijt eten..!

Maar is chocolade nu wel gezond?

Maar er zit toch ook veel suiker en vet in chocolade, hoe zit dat dan? Het onderzoek ging nog verder. In de nacht hielp het de deelnemers van het onderzoek juist met hun slaappatronen te regulieren en hun metabolisme (stofwisseling van het lichaam) te veranderen. Wat wel belangrijk is om te vermelden is dat je de chocolade wel met mate moet eten en het moet combineren met iets anders. De deelnemers waren ook niet beperkt in alleen de chocolade. Dus voordat je morgen een hele chocoladereep eet, zorg wel dat je een ontbijt met melkchocolade matigt.

Met andere woorden, eet een belachelijke hoeveelheid chocolade en je zult waarschijnlijk nog steeds kilo’s aankomen, ongeacht op welk tijdstip van de dag je het eet. Deze studie helpt ons wel om gerust een stukje chocolade te eten.

Lees ook:
★ Vegans opgelet: recept voor drielaagse vegan chocoladetaart
★ Must try! Het recept voor heerlijke Flügel stroopwafels met witte chocolade

 
Bron: Trend NieuwsBeeld: Unsplash