Fashion

De top 10 duurste designermerken ter wereld (en zo veel zijn ze waard)

Stiekem wil iedere vrouw wel een mooie designertas, jas of een mooi paar schoenen. Helaas moet je heel wat geld hebben om een goed luxe item te scoren. €1.500,- voor een tas? Koopje! Wij hebben de duurste designermerken op een rijtje gezet. Welke is jouw favoriet?

De 10 duurste designermerken ter wereld

Een riem van Gucci of een mooi paar hakken met rode zolen. Veel mensen dromen er van. Er hangt wel een prijskaartje aan zo’n luxe product. Bij welke merken dat prijskaartje het hoogst is? Usfunds onderzoekt elk jaar welke bedrijven de grootste waarde hebben. Dit hebben ze ook gedaan bij designermerken. Wij zochten uit welke merken het hoogte prijskaartje hebben.

10. Prada

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Prada (@prada)

Dit Italiaanse modemerk is door het coronavirus een stuk minder waard geworden. Maar met een waarde van 3.06 miljard dollar hoort het merk nog wel thuis in dit rijtje. De eerste Prada winkel opende in 1913 in Milaan. Tegenwoordig kent iedereen het luxe modemerk.

9. Burberry

Dit Engelse merk herken jij vast aan de ruitjes. Dit patroon heeft het merk wereldbekendheid gegeven. Natuurlijk ontwerpen ze ook veel items zonder ruitjes. De waarde van het bedrijf is 3.85 miljard dollar. De grootste sterren lopen rond in het merk. Van Queen Elisabeth tot aan Beyoncé, Burberry is geliefd bij iedereen.

8. Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurant a.k.a. Saint Laurant ontstond in 1961. Vanaf 1999 is het Franse merk overgenomen door een groot bedrijf wat meerdere luxe modemerken bezit. Maar de kwaliteit en het design zijn nog steeds super mooi en uniek. Het bedrijf heeft een waarde van 4 miljard dollar. 

7.  Christian Dior

Christian Dior is een luxe merk opgezet door (hoe kan het ook anders) Christian Dior. In 1946 opende hij zijn eigen boetiek in Parijs en na een paar jaar kreeg hij veel fans. Dior is nu een bekend en geliefd merk van iedereen die interesse heeft in fashion, maar ook in make-up. Het Franse bedrijf heeft een waarde van 5.12 miljard dollar.

6. Cartier

“Ik ben lit, planga van Cartier!” Dit schreeuwde jij in 2017 vast en zeker mee in de club. Maar wist jij dat een bril van Cartier makkelijk de €800,- kan aantikken? De Fransen weten wel hoe de modewereld in elkaar zit want ook dit merk is bedacht door een Fransman genaamd Louis-François Cartier. Vooral de accessoires van het merk zijn super populair. Het bedrijf heeft nu een waarde van 5.21 miljard dollar.

5. Rolex

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ROLEX (@rolex)

Roley on my wrist“, is een veelvoorkomende raptekst. Waar dit over gaat? De peperdure horloges van Rolex. Dit merk komt uit Zwitserland en is super populair. De horloges zien er fashionable uit en zijn van hele goede kwaliteit. Een echte Rolex kost duizenden euro’s dus je moet wel even sparen! De waarde van het bedrijf is 7.43 miljard dollar.

4. Gucci

Als je aan designermerken denkt dan denk je aan Gucci. Dit merk gaat super vaak samenwerkingen aan met celebs. Onder andere Billie Eilish en Harry Styles zijn vaak te spotten met Gucci items. Dit Italiaanse merk is wereldwijd een van de grootste en bekendste designermerken en heeft een waarde van 27.24 miljard dollar.

3. Hermès

Hermès is vooral bekend door de Birkin bags en de prachtige zijde sjaals. Tegenwoordig heeft het merk ook super mooie kleding, schoenen en nog veel meer! Het bedrijf is (zoals verwacht) Frans. In 1837 maakte het merk zijn debuut in Parijs. Vandaag de dag is het bedrijf 33.01 miljard dollar waard.

2. Chanel

Of je nou van luxe merken houdt of niet, iedereen kent Chanel! Coco Chanel, Chanel nummer 5 of een van de andere lekkere luchtjes. Naast parfums heeft het merk ook sieraden, zonnebrillen, kleding en nog veel meer! Dit Franse merk is opgezet door Gabrielle Chanel. In 1910 opende zij haar eerste winkel in Parijs en de rest is geschiedenis. De waarde van het bedrijf is 36.12 miljard dollar.

1. Louis Vuitton

Louis Vuitton is volgens BrandZ het designermerk met de hoogste waarde. Iedereen kent de iconische tassen wel, maar het merk heeft nog veel meer. Zo veel dat het bedrijf een waarde heeft van 52 miljard dollar! Een duidelijke nummer 1 dus.

Lees ook:

– Living in luxury: dit zijn de 10 duurste steden ter wereld
– Van stiletto crocs tot vingerschoenen: vreemde creaties van designer merken op een rij

Bron: usfunds.comBeeld: Getty Images