Lifestyle

Wooninspiratie: met deze tips wordt jouw eerste huisje binnen no time gezellig

Het inrichten van je eerste huisje is hartstikke leuk, maar het gezellig maken van is misschien nog wel leuker. Maar voor beiden geldt, het kan een aardig duur grapje worden. Maar dat hoeft helemaal niet, want er zijn ook heel veel leuke items te vinden die niet super duur zijn. Wij hebben fijne tips voor je. 

3 x wooninspiratie om jouw eerste huisje sfeervol te maken

OMG! Je hebt je eerste baan bemachtigd en dat betekent: shoppen en inrichten! Het is een grote stap die je maakt, maar wel eentje die erg leuk is en goed is voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je kunt de interieurstyliste helemaal in je loslaten, want zo’n eerste huisje moet ook stijlvol, gezellig en ook functioneel ingericht worden. Don’t panic, want met onze tips wordt jouw eerste huisje hartstikke sfeervol.

#1 Zorg voor veel licht op je kamer
Door lichte kleuren te gebruiken op je kamer creëer je optisch meer ruimte. Je kamer oogt zo een stuk rustiger en groter, dit is vooral erg fijn als jouw kamer dus niet heel groot is. Ook is handig om rekening te houden met lichte raambekleding, bijvoorbeeld door voor jalozieën te kiezen. Zo kan je lekker veel spelen met licht en schaduw. Extra tip: maak je gebruik van houten jalozieën, dan geeft dat jouw huisje een extra knus gevoel.

#2 Hang planken aan de muur
Door planken aan de muur te plaatsen bespaar je ruimte op nachtkastjes en andere tafeltjes. Je kunt je favoriete foto’s, beeldjes of andere spulletjes op deze planken zetten. Zo verwerk je ze toch leuk in je kamer en bespaar je tegelijkertijd veel ruimte.

#3 Zorg voor slimme opbergsystemen
Je eerste huisje is wellicht niet direct erg groot, het wordt al snel een klein hok zodra je je spullen erin gaat zetten. Door gebruik te maken van slimme opbergsystemen zorg je ervoor dat jouw kamer erg toegankelijk blijft. Je kunt hierbij al denken aan opbergboxen die je onder je bed kunt schuiven, maar ook als je een leuk tafeltje in je kamer plaatst kun je hierbij al nadenken over de ruimte.

#4 Neem een kijkje bij kringloopwinkels
Bij kringloopwinkels kun je echt pareltjes vinden. Als je goed zoekt haal je er altijd wel iets uit wat in jouw kamer past. Je kunt ook op zoek naar accessoires die je zelf kunt opknappen naar jouw eigen smaak. Voor een prikkie haal jij de leukste dingen naar jouw eerste huisje, lekker budgetproof.

#5 Doe inspiratie op via Pinterest of Instagram
De leukste ideetjes voor het inrichten of gezelliger maken van jouw kamer vind je vaak op Pinterest of Instagram. Als je goed zoekt met de juiste trefwoorden vind je binnen no time de leukste ideetjes om de kamer helemaal eigen te maken. Photowalls, lichtjes, washi tape, bloemen en slingers zijn altijd leuke dingetjes om aan je kamer toe te voegen. Het maakt het persoonlijk en op die manier voel jij je al snel thuis op je nieuwe kamer.