Lifestyle

Robyn woont nu in NYC: “Het is hier zo veel leuker dan in Nederland”

Denken wij aan New York, dan zien we onszelf al helemaal flaneren in de drukke straten met flink wat tassen en een coffee to go in de hand. Hoe heerlijk zou het zijn om daar (tijdelijk) te wonen? De 26-jarige boss babe Robyn van Gorsel nam de stap. En dat tijdens een pandemie! We spraken haar over haar carrière, woonsituatie, familie en liefdesleven.

Wonen in New York City tijdens een pandemie, hoe is dat?

“Ik wilde als kind al in Amerika wonen. Als jij ook Gossip Girl keek, had je die droom vast ook! Vanaf mijn zeventiende bezocht ik The States zo’n vijf keer en het leek me dan ook geweldig om er te wonen. Eind 2019 ging het uit met mijn vriend. Vanaf dat moment leek de stap om te verhuizen steeds makkelijker. Ik vond een traineeship in NY, maar helaas gooide corona roet in het eten. Het werk werd steeds maar uitgesteld. Nu zou het eigenlijk nog steeds niet kunnen, want er is een vliegverbod tussen Europa en Amerika. Je kunt wel vliegen via Mexico om vervolgens daar een visum voor Amerika aan te vragen. Dat was een maand geleden en nu zit ik in mijn kamer tegenover het Empire State Building in New York.”

View post on Instagram
 

Wonen en werken in Amerika als Nederlander

“Om hier te kunnen werken heb je een visum nodig, maar dat is best wel een gedoe om dat te regelen. Ik mag hier nu maar 12 maanden blijven, voor een langer verblijf moet je een green card aanvragen. Dat is bijna niet te doen. Ik doe hier nu een traineeship voor marketing. Ik werk voor een koffieketen ‘Matto Espresso’ die ongeveer 15 locaties heeft verspreid door Manhatten. Ik ben eigenlijk vooral bezig met de social media.”

Geen dates

Ik woon in de Webster appartments. Ik noem het altijd een soort vrouwenhotel. Ze hebben dertien verdiepingen waar alleen maar vrouwen wonen. Er mogen namelijk alleen maar vrouwen wonen in dit gebouw. We hebben nu ook een groepsapp met een aantal vrouwen. De ene avond gaan we samen sporten, de andere samen eten of een film kijken. Het enige nadeel is wel dat je geen mannelijke bezoekers mee naar huis mag nemen. Dus geen dates, maar ook niet mijn vader bijvoorbeeld.”

Mis je je familie en vrienden?

“Ik moet zeggen dat ik voorlopig nog niet echt bezoekers wil, omdat ik mijn eigen ding hier wil doen. Ik vind het wel even lekker zo. Het is niet alleen relaxed om even weg te zijn, maar er gebeurt hier zo veel. Ik heb helemaal geen tijd om mensen te missen. Ik heb natuurlijk wel allemaal foto’s van mijn vrienden en familie opgehangen in mijn kamer. En ik spreek ook iedereen via social media. Het is hier zo veel leuker op dit moment dan in Nederland. De dag nadat ik hier aankwam, heb ik mij al laten vaccineren. Je kan hier zonder afspraak een vaccinatie halen. Het maakt niet uit of je Amerikaans of een toerist bent. Je loopt naar binnen, laat je paspoort zien, beantwoordt wat vragen en gaat in de rij staan voor een vaccinatie. Zo makkelijk gaat dat. Ze willen in Amerika de vaccinaties wat aantrekkelijker maken. Daarom geven ze coupons weg als je een vaccinatie hebt gehaald. Zo kun je bijvoorbeeld 7 dagen vrij reizen met de metro en of je krijgt coupons voor Crispy Cream. Iedere keer als je je bewijs laat zien, krijg je een gratis donut. Zo zijn er nog véél meer acties en coupons die ze weggeven om de vaccinatie aantrekkelijk te maken.”

View post on Instagram
 

Waarom ben je naar Amerika gegaan?

“Ik word altijd een beetje onrustig wanneer ik lang op één plek ben. Ik vind het heerlijk om ergens anders te zijn. Het is de eerste keer dat ik ook echt in een ander land woon, maar ik zie mezelf in de toekomst nog wel vaker verhuizen van plekken. Dat ligt er wel aan of dat ik tegen die tijd misschien een vriend heb de hier woont. Voor nu ben ik helemaal happy single in New York. Het is af en toe net een film. Mensen zijn hier zo open met dates en elkaar aanspreken op straat. Je kan zo op straat worden aangesproken door iemand die je mee uit eten wil nemen. Niemand schaamt zich ervoor.”

Ik denk dat het belangrijkste wat ik heb geleerd de afgelopen tijd is dat ik in mijzelf ben blijven geloven. Het klinkt erg cliché, maar het zijn toch wel risico’s die je neemt als je naar New York verhuist in Coronatijd. Ik ben heel erg blij dat ik de stap heb genomen om hier heen te gaan.”

Klik hier als je Robyn wil volgen tijdens haar avontuur in Amerika. 

Beeld: Robyn Van Gorsel