Lifestyle

De leukste activiteiten om te doen wanneer je in Nederland naar het strand gaat

Het is natuurlijk heel erg lekker om de hele dag te zonnen op het strand, maar het is ook leuk om actief bezig te zijn. hieronder staan wat activiteiten wat je kunt doen wanneer je in Nederland naar het strand gaat. Natuurlijk kun je ook gewoon lekker eten en wat borrels doen bij een strandtent. Bekijk hieronder de activiteiten.

Strand activiteiten Nederland

★ Powerkiten/vliegeren

In Scheveningen kun je powerkiten. Er wordt gebruik gemaakt van Nasawings en matrassen in alle soorten en maten. Je leert de speciale vliegers op een veilige manier te besturen en een heleboel leuke trucjes. Er zijn verschillende soorten vliegers. Kleine vliegers voor mensen die heerlijk willen ontspannen en grotere voor mensen die gaan voor het extreme en de kracht van de wind zelf willen ervaren. Iedereen kan zelf bepalen met wat voor vlieger hij of zij wilt vliegeren. Wat leuk!

View post on Instagram
 

★ Blokarten

Blokarten is de nieuwe naam voor strandzeilen ook wel landzeilen genoemd. Blokarten is geen lastige sport om te beoefenen, je stapt in de kart en na een korte introductie scheer je als professionele zeiler over het land heen!

Het is een activiteit geschikt voor mensen vanaf 12 jaar. Stap in de kart en laat je meeslepen door de wind, span het zeil en ga harder en steeds harder. Hoor de wind langs je oren suizen en geniet van de heerlijke frisse zeelucht. Leuk!

View post on Instagram
 

★ Beachvolleybal

Heerlijk een dagje volleyballen in de zon op het strand. Maak er een toernooi van met een paar vrienden of roep wat mensen van het strand bijeen. De regels zijn simpel:

Beach volleybal wordt 2 tegen 2 gespeeld. Er zijn geen vaste posities voor spelers in het veld. De puntentelling gaat bij beachvolleybal tot en met de 21 met een verschil van 2 punten. Bij beachvolleybal wordt om de 7 punten gewisseld en als een bal naar de overzijde wordt gespeeld mag er geen zacht/lang contact zijn. Pak er een drankje bij en spelen maarrrr!

View post on Instagram
 

★ Suppen

Suppen is hét nieuwe surfen in Nederland. Het is vrij simpel. Je huurt een sup (sport stand-up paddle) en je kan aan de gang. Hoe dan? Je staat op een soort dikke surfplank met een peddel en probeert niet te vallen.

View post on Instagram
 

Lees ook:
♥ Je kunt nu fietsen op het water en dat is alles wat je deze zomer wil
♥ Met deze 25 activiteiten verveel jij je nooit op vakantie

Beeld: Unsplash