Food

Wij ontdekten een goddelijk recept voor een suikerspinpizza met ijs

Zin in een zoete snack maar ook zin in pizza? No worries, daar hebben we een oplossing voor. Deze suikerspinpizza met ijs die we tegenkwamen is namelijk helemaal perfect. (En we tippen je ook hoe je ‘m zelf kunt maken!)

Het klinkt een beetje raar, een suikerspinpizza met ijs. Als je dit filmpje kijkt, heb je meteen een idee hoe zo’n suikerspinpizza er precies uitziet. In Amerika kun je deze suikerspinpizza halen bij Icy-N-Spicy in Miami Beach. Door hun superpopulaire TikTok-account gaan hun video’s van hun suikerzoete creaties regelmatig viral. Vooral de suikerspinpizza met ijs is een échte hit. Sommige TikTokkers komen zelfs langs om ‘m te proeven. Wij snappen wel waarom!

View post on Twitter

Zo maak je zelf een suikerspinpizza met ijs

Miami Beach ligt helaas niet naast de deur, maar wij hebben de oplossing voor je. Met dit snelle recept kun je zelf thuis een suikerspinpizza met ijs maken. Met of zonder suikerspinmachine!

Dit heb je nodig
Kant en klare suikerspin in verschillende smaken (of suikerspinnen die je maakt met een suikerspinmachine)
– Verschillende soorten ijs naar keuze
– IJshoorntjes
– M&M’s
Sprinkles voor de decoratie

Zo maak je de suikerspinpizza met ijs
1. Pak een taartvorm en het ijs en leg die klaar op het keukenblad. Maak nu de suikerspinnen in de machine óf haal de kant & klare suikerspin uit de verpakking. Druk de suikerspin samen op de bodem van de taartvorm. Als je meerdere smaken hebt, begin je bijvoorbeeld met een laag roze, daarna blauw en zo verder tot je de suikerspinpizza hoog genoeg vindt.
2. Zet de taartvorm even weg. Pak je ijsschep en houdt even onder de warme kraan. Klaar? Schep de verschillende soorten ijs op de hoorntjes. Een bolletje per hoorntje is genoeg, anders wordt de suikerspinpizza te zwaar.
3. Haal de suikerspinpizza voorzichtig uit de taartvorm en verdeel de pizza in vier delen. Leg op ieder deel een hoorntje neer.
4. Tijd om te versieren! Strooi M&M’s, glitters of sprinkles over de suikerspinpizza heen. Als je ‘m mooi genoeg vindt, kun je aanvallen op een van de vier stukken. Enjoy! 

View post on TikTok

Bron: Buzzfeed, Ice-N-SpiceBeeld: iStock