Beauty

Urgh! 10 tips om van vervelende puistjes in je nek af te komen

Last van puistjes in je nek? Supervervelend. Je bent echt niet de enige die daar last van heeft, zeker met warm weer. Met deze 10 tips kom je van die vervelende puistjes af in je nek. Wel zo fijn.

Puisten in je nek: zo kom je ervan af

1. Vervang je kussensloop vaker 
Met warmer weer zweet je ‘s nachts sneller. Als je last hebt van puistjes in je nek is het daarom heel belangrijk om je kussensloop vaker te vervangen. Gooi het na een warme nacht gewoon in de was en vervang ‘m door een nieuwe. Minder warmte en minder vettigheid van je lichaam bij je nek voorkomt namelijk onzuiverheden. 

2. Zorg dat je bh-bandjes niet te strak zitten
Je bh-bandjes zitten vlakbij je nek. Dode huidcellen kunnen zich daar ophopen en onzuiverheden veroorzaken. Als je van de puistjes in je nek af wilt, zorg dan dat je bh-bandjes niet te strak zitten. Ook is het belangrijk om je bh regelmatig te wassen of te wisselen met een andere. 

3. Check je wasmiddel en wasverzachter
Doe je al elke dag een schoon shirt aan? Goed bezig. Alleen als je nog steeds last hebt van puisten in je nek, dan kan het ook aan je wasmiddel of wasverzachter liggen. Parfumvrij waspoeder is dan een betere optie! 

4. Let op je eetpatroon
We know, een lekker patatje met mayo of een pizza is onweerstaanbaar. Alleen als je te vaak vet eet, heeft dat ook invloed op je huid. Hallo puisten in je nek! Dat wil je natuurlijk liever niet. Een beetje opletten hoe vaak je een vette hap neemt, is dus wel handig.

5. Vet haar? Was je haar regelmatig (en na het sporten)
Vettig haar in de nek kan je poriën verstoppen. Daardoor kunnen puistjes ontstaan. Zorg er dus voor dat je je haar om de dag wast. Dat hoeft niet altijd met shampoo,  gewoon lauw water is ook goed.

6. Droog haar? Gebruik geen te vettige conditioner
Als je droog haar hebt, gebruik je ongetwijfeld een vettere conditioner. Dat is alleen niet zo handig als je last hebt van puistjes in je nek. Af en toe een haarmasker gebruiken is prima, maar gebruik niet te vaak je conditioner. Soms is alleen water of alleen shampoo ook genoeg. Te vette producten in je haar zorgen weer voor een onprettig gevoel in je nek én onzuiverheden. 

7. Gebruik een peeling of milde scrub voor je nek
Wees voorzichtig met de huid bij je nek. Een milde scrub of een peeling kan wel helpen tegen puistjes in je nek, maar gebruik het niet te vaak. Deze milde scrub van Paula’s Choice is bijvoorbeeld een goede. Maar let op: dit moet je zeker niet elke dag doen. Een keer per week is voldoende. 

8. Let op de sieraden die je draagt
Niet iedereen kan tegen alle sieraden. Als je vaak kettinkjes draagt, is het een goed idee om te checken waarvan ze zijn gemaakt. Misschien kan je alleen tegen echt goud of zilver en krijg je daarom puistjes in je nek.

9. Steek je haar op 
Als je minder puistjes in je nek wilt, steek dan je haar op. Meer frisse lucht zorgt ervoor dat je minder last hebt van onzuiverheden. 

10. Was je nek twee keer per dag 
Washandje in de aanslag, beetje lauw water en je bent klaar om je nek voorzichtig te wassen. Niet te hard scrubben, maar was je nek zorgvuldig en met een beetje geduld. Als je dit elke ochtend en avond doet zorgt dat ook voor minder puistjes in je nek. 

Beeld: iStock