Food

Vegans opgelet: recept voor vegan sundae. Yum!

Wow, alleen de naam van dit recept doet ons smelten. Deze sundae met spelt-speculoos crumble, kokosyoghurt en coco dulche de leche kun je nu zelf maken.  Het is een stuk verantwoorder dan een ‘gewone’ sundae. Lees je mee met dit yummie vegan sundae recept?

Vegan sundae recept

NEED: (voor 4 personen)
♥ 10 BioToday Spelt-speculoos koeken
♥ 8 rijpe bananen, in stukjes gesneden en bevroren
♥ 200 g kokosyoghurt
♥ ½ el BioToday Amandelpasta
♥ 2 tl BioToday (light) agavesiroop
♥ 1 tl vanille extract
♥ ½ tl koekkruiden
♥ Optioneel: scheutje plantaardige melk

Voor de coco dulce de leche
♥ 1 blik (320 g) gecondenseerde kokosmelk
♥ ¼ tl zout

MAKING OF:

1.      Snijd de bananen in dunne plakjes en bewaar dit in de vriezer. Het duurt minstens 4-6 uur voordat de bananen bevroren zijn.
2.      Maak ondertussen de coco dulce de leche. Verwijder de wikkel van de gecondenseerde kokosmelk en breng het in een ruime pan met water aan de kook. Laat het minstens 3 uur koken en zorg dat het blikje geheel onder water blijft staan, anders kan het ontploffen. Laat het blikje geheel afkoelen voordat je het openmaakt. Voeg dan het zout toe en roer nog goed door. Dit is ook nog een aantal weken houdbaar als het goed afgesloten in de koelkast bewaard wordt.
3.      Doe 6 spelt-speculoos koeken in de keukenmachine en puls totdat er kleine stukjes ontstaan. Zet tweederde hiervan apart, dit wordt de crumble.
4.      Maak de banana nice cream door de bevroren banaan in een keukenmachine of krachtige blender te doen, samen met de amandelpasta, agavesiroop, koekkruiden en vanille extract. Doe nu ook eenderde van de spelt-speculoos crumble door het mengsel en zet nog 1 keer kort aan totdat het met elkaar vermengd is. Wordt het mengsel geen geheel? Voeg dan eventueel 1 eetlepel plantaardige melk of water toe. Doe de nice cream in een rechthoekige bakvorm en zet het 1-2 uur terug in de vriezer zodat het kan uitharden. Dit zorgt ervoor dat je mooie bolletjes kan maken.\
5.      Nu is het tijd om de sundae op te bouwen in een groot glas of coupe. Je gaat als volgt te werk: een schep ijs, een laagje spelt-speculoos crumble, nog een schep ijs, nog een laag spelt-speculoos crumble, een dot kokosyoghurt, een eetlepel coco dulce de leche en dan maak je hem af door er verticaal een spelt-speculoos koek in te steken. Oeeee en proeven maar! Tag ons op Instagram als je dit lekkere recept hebt geprobeerd!

Lees ook:
★ Vegans opgelet: recept voor drielaagse vegan chocoladetaart
★ Veganisten opgelet: Dunkin’ Donuts komt met vegan donuts

 
Bron: Bio TodayBeeld: Bio Today