Food

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen shoarma, kebab en döner?

Na een avond flink stappen ga je toch even langs de friettent of naar een kebabzaak. Zo’n broodje of schotel met heel veel vlees is iets wat jij op dat moment goed kan gebruiken. Maar wat is nu precies het verschil tussen shoarma, kebab en döner? We leggen het je hieronder uit.

Verschil tussen shoarma, kebab en döner

Een heerlijke kapsalon met shoarma, kebab of een broodje döner van de turk om de hoek. Oh my, wat kunnen we soms intens genieten van dit maaltje. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? Het is toch allemaal een beetje hetzelfde vlees?

Shoarma

Shoarma komt van oorsprong uit het Midden-Oosten. Israëliërs hebben het de naam shoarma gegeven wat weer afgeleid is van het Turkse woord voor ‘draaiend’: çevirme. Shoarma is een verticaal opgestelde spit van rundvlees, kip, lamsvlees, of kalkoen. En in Nederland ook met varkensvlees. Het geroosterde en gemarineerde vlees wordt dun van het spit afgeschraapt en meestal gegeten in een pitabroodje.

View post on Instagram
 

Kebab

De naam kebab komt uit het Perzisch en betekent gebakken vlees. Kebab wordt gemaakt van gebraden en gekruid kalfsvlees of kip. Kebab is standaard gemaakt van kalfsvlees tenzij je vraagt om kip kebab. Kebab krijg je vaak in een Turks broodje. Yum!

View post on Instagram
 

Döner: wat betekent het?

Tenslotte hebben we döner. Döner betekent “draait” of roterend in het Turks. Traditiegetrouw is döner gemaakt van gekruid lamsvlees maar inmiddels ook van kalfsvlees, kalkoen of kip. Het vlees wordt aan een draaiend spit opgehangen. De staande grill maakt het vlees gaar waarna de laagjes met gekruid vlees met een mes of elektrische snijmachine van het spit wordt gesneden. Vandaar ook de naam ‘draaiend’.

View post on Instagram
 

Het verschil tussen de drie soorten vlees zit ‘m in de manier van kruiden, bereiden en de manier van opdienen. De volgende keer als jij en je vriendinnen weer bij de Turk zitten, kan jij hen uitleggen wat het verschil is. Tenminste, als je niet te veel hebt gedronken en het alweer vergeten bent LOL.

Lees ook:
 Brabanders opgelet: er bestaat nu een worstenbroodje pizza
★ 6 slechte maar lekkere snacks recepten die je nu wilt eten

 
Bron: Snack NieuwsBeeld: Pexels