Lifestyle

Bubble tea waarom is het zo populair en waar haal je het? 

Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen op je socials. Bubble tea is nu helemaal in. Maar wat is het precies en waar kan je bubble tea kopen? Wij leggen het aan je uit, plus wat plekken waar je dit drankje kan halen.

Bubble tea kopen

Wat is dit drankje dat iedereen toch zo heerlijk vindt? Het drankje is overgewaaid van Taiwan naar Nederland. Het is vooral via TikTok erg populair geworden in Nederland. Het is een combinatie van thee, vruchtensiroop, melk en tapioca balletjes. Deze balletjes zie je onderin het drankje zitten en zijn gemaakt van cassave. Ze hebben weinig smaak en ze zijn zelf een beetje taai.

Waar te krijgen?

Bubble tea wordt meestal geserveerd in een plastic beker met een papieren of plastic rietje. Hiermee prik je de bovenkant van het drankje door en hierdoor zullen de balletjes ook omhoog komen drijven door de zuurstof die bij het drankje komt. Je kan het drankje natuurlijk eerst ook even schudden.

Maar je vraagt je nu misschien af: waar kan ik bubble tea kopen om te proeven hoe dit smaakt? Twee locaties zitten in de Westfield Mall of The Netherlands in Leidschendam. Heb je meteen weer een reden om te gaan shoppen! We hebben een paar plekken op een rijtje voor je gezet.

♥ A-Fushion. Adres: Zeedijk, Amsterdam
♥ Bubble Ground. Adres: Binnen Oranjestraat, Amsterdam
♥ 8 Tea 5. Adres: Leidschendam Mall of the Netherlands
♥ Yoyo Tea. Adres: Amsterdam Ferdinand Bolstraat
♥ Yoyo Tea. Adres: ​Den Haag Wagenstraat
♥ Yoyo Tea. Adres: ​​Rotterdam Kruisplein
♥ Yoyo Tea. Adres: Rotterdam Markthal
♥ Yoyo Tea. Adres: ​Rotterdam Rodezand/Koopgoot
♥ Yoyo Tea. Adres: Utrecht Hoog Catharijne
♥ Yoyo Tea. Adres: Leidschendam Mall of the Netherlands

Lees ook:
★ Shop ’till we drop: het duurste winkelcentrum van de Benelux is nu open
★ Gekke trend: melk met smaakjes door een rietje

 
Beeld: Unsplash