Lifestyle

Deze situaties herkennen alleen echte vriendinnen

Niet al je vriendinnen blijven voor altijd in je leven, misschien heb je zelfs maar één beste vriendin. Checken of jullie vriendschap inderdaad voor altijd is? Dit zijn de vijf tekenen van een sterke vriendschap. 

1. Je vriendin vraagt altijd aan je hoe het met je gaat

Goede vriendinnen praten niet alleen over zichzelf, ze vragen ook regelmatig hoe het met jou gaat. Niet omdat het ‘moet’ omdat je anders geen contact hebt met elkaar, maar uit oprechte interesse. En vertel je dat het niet zo lekker gaat? Als je een sterke vriendschap hebt belt ze je, stuurt ze lieve appjes of komt ze even bij je langs.

2. Jullie supporten elkaar no matter what 

Jaloers zijn op elkaar hoort niet bij een sterke vriendschap. Wat er wel bij hoort? Elkaar motiveren en supporten, bijvoorbeeld als je vriendin een nieuwe studie gaat doen of jij een nieuwe baan krijgt. Je bent altijd onwijs blij voor haar dat ze het zo goed doet. En zij is trots op jou.

3. Je voelt je blijer als je haar weer hebt gezien

Energieslurpers kun je het beste vermijden in je leven. Je weet wel, de mensen met wie je afspreekt maar van wie je achteraf helemaal geen energie krijgt. Je bent eerder doodmoe als je thuiskomt. Bij een sterke vriendschap is dat niet zo. Een beetje moe na een gezellig dagje weg is natuurlijk logisch, maar je bent altijd blij als je haar weer hebt gezien.

4. Jullie sterke vriendschap blijft, hoe lang je elkaar ook niet ziet

Misschien wel het belangrijkste punt bij een sterke vriendschap: jullie band blijft hetzelfde, ook als je elkaar lang niet ziet. Als een goede vriendin in een andere stad woont of een halfjaar in het buitenland gaat studeren, maakt dat voor jullie niet uit. En het is altijd weer helemaal vertrouwd als jullie elkaar wél weer zien. 

5. Je vriendin respecteert je grenzen en geeft je de ruimte

In een relatie geef je je grenzen aan, maar bij een sterke vriendschap doe je dat ook. Ben je een avond doodmoe en heb je geen zin om drankjes te doen? Dat kun je gerust tegen haar zeggen, want zij geeft je de ruimte. Ook als je hoogsensitief bent kun je dat eerlijk tegen haar zeggen. Ze is er om jou te supporten en de ruimte te geven als je die nodig hebt, no worries.

Bron: Instagram RegenHealthBeeld: Pexels

Must reads 👀